Guanyar vol una política d’emancipació juvenil

Ha sigut una de les esmenes presentades al pressupost 2021: demanar que els 158.00e per a activitats juvenils no tinguen únicament caràcter lúdic sinó que vagen a solucionar els problemes d’aquest col·lectiu.

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi va presentar dilluns passat les seues esmenes al pressupost 2021. Un total de 12 propostes treballades a corre cuita doncs fins el 8 de gener el govern no va facilitar l’esborrany de pressupost a la resta de representants de la ciutadania. En una d’aquestes esmenes la plataforma demana que es traslladen una part dels 158.000 euros de la partida d’activitats juvenils a construir els ciments d’un pla d’emancipació juvenil. Com assenyala el regidor de la formació, Pablo González: “creiem que és molt important la part lúdica de la vida, però també sabem de sobra que això els joves ja saben buscar-ho per ells mateixa. El que el sistema no els ho deixa tan fàcil és per a poder trobar feina i trobar un pis per viure. Creiem que aquest objectiu, sobretot amb la desfeta que genera la pandèmia, és el més prioritari”.

La plataforma recorda que l’estat espanyol té la xifra d’atur juvenil més elevada de la Unió Europea, un 40,9%. Espanya és seguida per Grècia amb un 33% (Eurostat, nov 2020). És fàcil d’entendre, doncs, que només un 17,3 % dels joves viuen emancipats. Podem traslladar aquestes xifres a la nostra ciutat i entendre que a Alcoi tels joves tenen semblants dificultats per a construir una vida autònoma. Per eixe motiu, Guanyar Alcoi defensa la necessitat que s’inicien les accions necessàries per a dur a terme una política local d’emancipació dels joves. La plataforma exposa que el programa de joventut compta amb un pressupost total de 236.000 euros, dels quals 158.000 són per a activitats de caràcter lúdic. Per això han demanat que al pressupost definitiu de l’Ajuntament d’Alcoi per a 2021 es traspassen un total de 58.000 euros a iniciar aquest pla d’emancipació juvenil. Tot i que la Generalitat Valenciana ha iniciat el camí per a facilitar als joves l’accés a l’habitatge, la plataforma entén que Alcoi pot contribuir a millorar aquesta situació com ja han fet localitats com Ontinyent o Saragossa. Perquè, segons González: “és precís respondre a les necessitats reals de la població. Un govern municipal pot fer moltíssimes coses per ajudar a la seua ciutadania i nosaltres farem el possible per a que eixes necessitats siguen ateses.”

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba