EUPV celebra que el Moviment Feminista haja fet rectificar a Oltra la seua proposta sobre les indemnitzacions de violència de gènere

La formació d’esquerres, que va participar ahir en la reunió d’urgència que el Secretari Autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, va mantenir amb les entitats que conformen el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, valora positivament que, finalment, s’arribara a un acord que millora sensiblement la proposta inicial, amb el compromís d’avaluar el seu impacte en el marge d’un any.

Després d’anunciar que se sumava a les reivindicacions del Moviment Feminista Valencià quant a l’ordre de prelació de les indemnitzacions en el cas de víctimes mortals per violència masclista o que es troben en situació d’incapacitat laboral, així com les seues quanties, Esquerra Unida del País Valencià va participar ahir en la reunió d’urgència convocada pel Secretari Autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el marc del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere.

En dita reunió s’hi va acabar arribant a un acord basat en tres aspectes: 1) un ordre de prelació on, en primer lloc, es troben els fills i les filles, en cas que no hi hagen, els pares i mares de la víctima; i, en cas que aquests no hi visquen, els germans o germanes; 2) el pagament d’una quantitat íntegra de 75.000 euros per a cada fill o filla, sense prorratejar, independentment de la seua situació econòmica o laboral; i 3) al marge de la subvenció anterior, el cobrament d’una tercera part de 75.000 euros per part del cònjuge o de la parella actual sempre que complisca tres requisits: que no estiga condemnat o denunciat per violència de gènere, que tinguera la condició de cònjuge o parella durant almenys dos anys, i que no siga beneficiari d’una indemnització estatal.

En un comunicat, EUPV ha valorat positivament que, finalment, s’arribara a un acord que millora sensiblement la proposta inicial de la Conselleria i ha deixat palès que això sense dubte ha sigut possible gràcies al Moviment Feminista. Així mateix, la formació d’esquerres ha advertit que romandrà vigilant, junt a les organitzacions de dones, perquè es faça efectiu el compromís de tornar a seure en el termini d’un any per a avaluar l’impacte de les mesures acordades.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba