EUPV es suma a les reivindicacions del Moviment Feminista respecte a les indemnitzacions per raó de violència de gènere

Esquerra Unida demana a Mónica Oltra que recapacite en la prelació de pagament i en la quantia íntegra de les indemnitzacions per prioritzar als descendents i garantir el seu benestar.

Per a la coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, “és tan important impulsar polítiques feministes com que aquestes siguen encertades, perquè d’altra forma ni tenen l’eficàcia que la situació requereix ni ajuden al principal objectiu que és acabar amb el sistema patriarcal”.

Esquerra Unida del País Valencià s’ha fet ressò de les crítiques realitzades pel Moviment Feminista Valencià arran de la tramitació parlamentària de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana, on s’estableixen les indemnitzacions per a famílies víctimes mortals o que es troben en situació d’incapacitat laboral per violència masclista, així com l’ordre de prelació en el pagament d’aquestes.

Com han plantejat nombroses associacions feministes i així va quedar palés en algunes reivindicacions de la manifestació del diumenge contra les violències masclistes, EUPV ha demanat que siguen les filles i fills qui tinguen preferència en el cobrament de les indemnitzacions i no les parelles de les víctimes com planteja actualment la norma, que encara no ha començat a tramitar-se.

Segons la coordinadora de la formació d’esquerres, Rosa Pérez Garijo, “han de ser les filles i fills de les víctimes de violència masclista els beneficiaris al 100% al marge de la seua edat perquè són, com a subjectes de dret, els més afectats”. A més, Pérez Garijo ha afegit que “després de tots els esforços realitzats per a arribar a un gran consens entorn al Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista no entenem perquè la vicepresidenta de la Generalitat es desmarca d’aquest fòrum i llança iniciatives unilaterals sense consensuar amb la resta d’entitats que lliuten a diari de valent contra les violències masclistes”.

Per últim, EUPV ha anunciat que “defensarà aquesta postura a la reunió del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista que tindrà lloc aquesta setmana amb el desig de que siga la mateixa Conselleria gestionada per Mónica Oltra qui reflexione i corregisca la postura; si no ho fa, demanarà als grups polítics que ho esmenen al tràmit parlamentari”, ha conclòs Pérez Garijo.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba