“Esquerra Unida + Compromís: sumem per Petrer”

Esquerra Unida i Compromís anuncien candidatura conjunta per a les eleccions municipals a Petrer, encapçalada per Rafa Masiá, amb Júlia Fernández i Aitor Juan com a números 2 i 3

“Ens uneix la convicció que a Petrer és imprescindible la unitat de les esquerres per garantir les polítiques socials que necessita el poble i garantir la pluralitat democràtica local”, ha assegurat Rafa Masiá, regidor-portaveu d’EUPV i alcaldable de la coalició. “Estos últims quatre anys hem vist les conseqüències de la majoria absoluta: les nostres propostes en matèria d’habitatge, participació ciutadana i tantes altres són ignorades per l’equip d’Irene Navarro, la comissió d’Urbanisme pot passar mesos sense convocar-se, i així un llarg etcètera. Per això, des d’Esquerra Unida fa temps que treballem en la confluència que hui presentem amb Compromís”.

Per la seua banda, David Navarro, secretari local de Més-Compromís (nova denominació de l’antic Bloc) i regidor en la legislatura 2011-2015, ha agraït la generositat i l’actitud dialogant d’Esquerra Unida des dels primers contactes ara fa un any. Navarro ha assenyalat que no hi ha hagut una confluència d’esquerres així des del 1987, quan es va presentar la coalició Izquierda Unida-Unitat del Poble Valencià (IU-UPV). “Des de Més-Compromís tenim clar que cal sumar per Petrer. Quan s’ha intentat anteriorment no va ser possible, però enguany sí. Ara, com al 1987, ens trobem front a un PSOE amb majoria absolutíssima i una veu forta des de l’esquerra és més necessària que mai, sobretot pels motius que ha explicat el company Rafa Masiá”.

L’acord ha sigut ratificat per unanimitat a les assemblees locals d’Esquerra Unida i Més-Compromís, i compta amb el suport de les direccions valencianes tant d’EUPV com de Compromís. La candidatura conjunta es denominarà ESQUERRA UNIDA + COMPROMÍS i serà paritària, amb alternança home-dona en format cremallera, un aspecte que es considera “innegociable”. Un terç de la candidatura serà proposada per Més-Compromís i la resta per Esquerra Unida, i ambdues forces mantindran el treball conjunt durant els quatre anys. “A Castalla, per exemple, Compromís i Esquerra Unida van anar junts l’any 2019 i ara repeteixen, nosaltres esperem seguir el mateix camí”.

La número 2 de la llista, Júlia Fernández, ha declarat que “esta experiència suposa per a mi continuar en un altre àmbit les lluites que des de jove he mantingut en diferents moviments socials”. Així, Fernández ha insistit que des de l’administració local es pot fer més pel benestar de la ciutadania, el medi ambient o la salut mental, entre d’altres polítiques sectorials.

El primer candidat de Compromís i número 3 de la llista, Aitor Juan, ha donat les gràcies al seu partit per haver apostat tan fort per la joventut. “L’any 2011 vam ser el partit amb l’alcaldable més jove de la història democràtica de Petrer. Ara Més-Compromís ha apostat per la renovació generacional i que el seu primer candidat a la llista represente la Generació Z, els joves que ens obrim pas en un context de precarietat i incertesa, i que també volem fer sentir la nostra veu a les institucions. A l’igual que la companya Júlia, pense que és un àmbit on exportar el nostre bagatge, en el meu cas en entitats senyeres de la cultura i la festa a Petrer”.

Des d’Esquerra Unida + Compromís s’ha informat que ja s’han pactat uns eixos programàtics, però properament s’obrirà a la participació ciutadana la redacció del programa electoral definitiu. Així mateix, es convocarà un acte per a presentar la llista completa de la candidatura.

Related Articles

Back to top button