Joves d’Esquerra Unida celebra la seua Trobada anual per primera vegada amb les joventuts de Compromís i Podem

•        L’àrea jove de l’organització d’esquerres ha celebrat la Trobada anual per “garantir les cures entre companyes de lluita i aprendre sobre diferents temes que ens travessen”, ha declarat Aysa Mustafa Rubio, co-coordinadora de JEUPV

•     Segons Andrea Pardo Calatayud, co-coordinadora de JEUPV, el lema de la Trobada és ‘Caminem unides’ perquè “juntes som més fortes i aquest curs electoral tenim molts reptes per davant al carrer i a les institucions”

Les joventuts d’Esquerra Unida del País Valencià han celebrat la seua Trobada anual, un espai de formació i cura que en aquesta ocasió ha tingut lloc a l’alberg Mar i Vent de Piles, la Safor, en companyia per primera vegada d’altres formacions polítiques juvenils com RebeldiaPV de Podem, JovesPV de Compromís i Joves Ecosocialistes de Catalunya en Comú.

Aquestes jornades d’un cap de setmana de durada han estat inaugurades amb la rebuda de les participants per part del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i les coordinadores Aysa Mustafa Rubio i Andrea Pardo Calatayud. Kevin Rost Cuadra, responsable de la Secretaria i la Política Territorial del CVJ ha destacat la importància dels consells de joventut i la “essencial” participació de les entitats per garantir-ne el bon funcionament.

Per la seua banda, Andrea ha agraït la participació de les organitzacions convidades a la Trobada i ha explicat que el lema del cap de setmana és ‘Caminem unides’ per “que vegem la importància de les cures entre companyes i fem un pas endavant en el diàleg amb altres organitzacions amb què tenim objectius comuns.” A més, la co-coordinadora ha afegit que “juntes som més forts i aquest curs electoral tenim molts reptes per endavant al carrer i a les institucions”. D’altra banda, Aysa ha explicat que les Trobades anuals de JEUPV tenen com a objectiu “garantir les cures entre companyes de lluita i aprendre sobre diferents temes que ens travessen”. També ha volgut visibilitzar la importància dels espais juvenils com el CVJ, on joves d’orígens associatius molt diferents arriben a acords “pel bé comú de tota la joventut”.

La primera sessió formativa ha sigut un taller de la mà de Sara Aunés, d’Acció Ecologista Agró, que va oferir algunes claus per realitzar polítiques municipals sostenibles, posant en relleu la importància del decreixement en els discursos que “de veritat vulguen frenar la crisi climàtica”. Tot seguit, les assistents han pogut gaudir d’una xerrada sobre antifeixisme impartida per l’Associació És País Valencià, on Killian Cuerda s’ha centrat especialment a explicar el finançament de les organitzacions d’extrema dreta i el paper a l’hora de difondre discursos feixistes.

D’altra banda, la política institucional “no podia faltar” a una Trobada de JEUPV, i aquesta vegada ha format part d’una xerrada entre la Consellera i Coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, i la diputada de Compromís, Graciela Ferrer, les quals han posat en valor les polítiques del Botànic. Posteriorment, s’ha realitzat una taula sobre lluites actuals en què Wail Nassar ha parlat sobre antiracisme, Jaume Mayor sobre precarietat laboral, el Col·lectiu per la Sororitat d’Albal sobre feminisme i dos companyes de JEUPV sobre la lluita LGTBI+.

Després de la segona jornada de la trobada, s’han generat espais d’oci no mercantilitzat on les assistents van poder interactuar entre si i enfortir més els llaços entre entitats germanes.

Finalment, diumenge al matí es va fer el taller d’oratòria de la mà de l’Associació Parlem, que va consistir en una sèrie de debats sobre qüestions polítiques i va exposar algunes claus per parlar en públic.

Després d’això, el Consell Polític Jove va clausurar la Trobada agraint a totes les convidades la seua assistència i participació. A més, també hi va haver espai per als comiats, ja que diversos membres de JEUPV acaben aquest any el pas per l’àrea en complir els 31 anys.

Dieta vegetariana per a tot el cap de setmana

Les organitzadores de la Trobada “volíem que el xicotet-gran impacte dels dinars i sopars d’aquest cap de setmana fora el menys negatiu possible” i per això van tenir clar “des del principi” que la dieta de totes les participants seria vegetariana de base. A partir d’ací, “vam incloure evidentment una pregunta al formulari d’inscripció per si hi havia participants veganes o amb al·lèrgies o intoleràncies de qualsevol tipus”. En acabar la Trobada, les joventuts d´EUPV han valorat molt positivament el menú vegetarià preparat pel personal de l´alberg.

A més, les participants s’han sentit “molt ben acollides” a l’Alberg Mar i Vent de Piles i han declarat que “agraïm a l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) la cura i el manteniment d’aquests espais tan necessaris per a les organitzacions juvenils del País Valencià.”

Related Articles

Back to top button