12 d’agost – Dia Internacional de la Joventut

Hui és 12 d’agost, Dia Internacional de la Joventut, i des de Joves d’Esquerra Unida del País Valencià volem posar en valor el treball dels consells de joventut perquè els entenem com una de les ferramentes més necessàries per a situar la joventut com a protagonista.

Els consells de joventut ens ajuden a donar visibilitat a la mancança de polítiques públiques amb perspectiva juvenil que ens arriben des de les administracions, a més de ser espais de formació, socialització i empoderament juvenil.

Com a joves, tenim dret a alçar la veu juntes, a “passar a l’acció” com diu el Consell Valencià de la Joventut en aquest 12 d’agost, a fer visibles les nostres problemàtiques des de l’associacionisme i des dels mateixos consells de joventut. Aquestos espais proporcionen a la joventut els mecanismes adequats per a participar i per a sensibilitzar a l’opinió pública, i a més tracten de ser els altaveus dels interessos de les persones joves associades i no associades davant les diferents institucions i les entitats públiques.

Les Joves d’Esquerra Unida del País Valencià creiem que és necessari defensar els consells de joventut perquè són plataformes plurals on es tracta de fomentar l’intercanvi d’idees, idees que més avant es transformaran en campanyes de sensibilització o d’incidència. Són llocs d’enteniment, on joves de diferents llocs i amb diferents necessitats arriben a acords i creixen en comú.

Volem que tots els dies siguen el Dia Internacional de la Joventut, volem que tots els municipis treballen colze a colze per traure endavant consells de joventut locals i volem que tota la joventut lluite pels seus drets, per la incorporació activa a l’àmbit sociopolític i cultural, per portar a terme una participació reflexiva que els permeta obtindre els recursos necessaris per a fer front a l’adultcentrisme, a les polítiques sense perspectiva juvenil i a una societat que no dona a la joventut la importància que es mereix.

Related Articles

Back to top button