Xàtiva Unida demana que s’apliquen sistemes d’ombra en parcs i jardins

Amor Amorós “cal instal·lar zones d’ombra i assegurar el bon funcionament de les fonts enfront de les elevades temperatures de l’estiu”

Des de Xàtiva Unida s’ha instat a l’Ajuntament perquè aplique sistemes de cubrició, per aconseguir fer baixar els graus de temperatura, en cada zona de joc infantil. “A Xàtiva es fonamental dur a terme un Pla d’Ombres per garantir la salut del nostre veïnat i propiciar espais condicionats i segurs” ha destacat Amorós. La delegació de Parcs i Jardins ha de donar resposta a aquesta necessitat de famílies i veïnat que volen espais amb ombratge en llocs destinats al joc infantil i de reunió familiar.

Des de Xàtiva Unida s’ha assegurat que des de l’Ajuntament hem de “treballar per a que les xiquetes i xiquets puguen jugar durant tot l’any, protegits de la radiació solar i les elevades temperatures. Els parcs i jardins són zones d’oci i de reunió per a molts xativins i xativines”. Per tot açò, a Xàtiva “és necessari impulsar un Pla d’Ombres per garantir la salut dels nostres veïns i veïnes mitjançant ombres d’arbres, pèrgoles i tensoestructures microperforades que aconsegueixen disminuir els graus de calor en l’àrea de joc sent l’objectiu aconseguir com a mínim un 50% d’espai protegit dels raigs de sol en les superfícies en qüestió” ha destacat Amorós.

Fonts per assegurar la hidratació

Per altra banda, des de la formació xativina s’ha instat a l’equip de govern que s’assegure el bon funcionament de totes les fonts municipals enfront de l’augment de temperatures. A més, Amorós ha indicat que “en moltes ocasions ens trobem en què parcs infantils amb molta concorrència no compten amb fonts d’aigua municipals o les que hi han es troben en un estat de conservació molt millorable“.

Related Articles

Back to top button