Guanyar Alcoi denuncia que el PSOE presente un nou servei de bus basat en un model de mobilitat obsolet

Es deixen de banda canvis per a fer un sistema que atenga als xiquets i xiquetes, als treballadors i a la salut de totes i tots. I s’opta, a més, per un model de gestió privada que farà que els beneficis econòmics vagen a l’empresa concessionària.

El govern municipal, amb Jordi Martínez al capdavant, ha presentat el projecte del que anomena nou servei de transport urbà de la ciutat d’Alcoi. No obstant la propaganda del govern, la realitat és que el nou servei és continuista de l’anterior, però sense buscar canviar a un model de transport que responga a la majoria de les necessitats que els alcoians i alcoianes tenen en el seu dia a dia. Segons el regidor de Guanyar Alcoi Pablo González: «El govern del PSOE, ha fet el que ha fet sempre: pensar en el que els convé a ells i després tractar de fer veure que és el que necessita Alcoi. Ho fan privat perquè així es lleven de damunt la feina de gestionar-ho ells i plantegen no fer massa canvis per a no fer soroll i mirar de no perdre vots mentre deixen de banda necessitats de la ciutadania. I Alcoi necessita un canvi en el model de transport, amb un transport urbà que no contamine, però també necessita que s’implementen mesures per a desincentivar l’ús dels cotxes i facilitar al màxim poder arribar a les escoles o a la feina en bus en els moments que fa falta sense haver d’esperar massa en una parada. Promoure les mobilitats més sostenibles sense fer res per desincentivar les contaminants no serveix de massa per molts autobusos elèctrics que poses; i a més és hipòcrita».

La plataforma municipalista assenyala que el nou servei s’ha dissenyat amb la premissa que tinga el mateix cost que l’anterior, però en una situació mediambiental totalment diferent. Per això el nou servei no suposarà cap canvi en la mobilitat general de la ciutadania i, per tant, cap millora en eixe aspecte. Per a Guanyar, el PSOE ha fet un servei per a aquelles persones que no tenen cotxe, no per a evitar l’ús del cotxe.

Guanyar Alcoi havia fet un seguit de propostes de millores, avalades per recomanacions internacionals o del mateix Pla de Mobilitat de la ciutat, com ara:

  • Augmentar la freqüència en horaris punta d’accés als centres educatius, promovent el seu ús entre l’estudiantat per a acudir als centres i estudiant un servei d’atenció i cura perquè els xiquets i xiquetes dels darrers cursos de primària també hi puguen emprar el servei de bus de manera autònoma i segura.
  • De la mateixa manera afavorir l’arribada als polígons industrials implementant els plans de mobilitat d’empreses: anàlisi de les necessitats dels treballadors/es i solució a les seues necessitats (freqüències, trajectes, horaris).
  • Servei per a arribar al poliesportiu a les vesprades entre setmana.
  • Parades amb suficient il·luminació i zones a cobert així panells informatius que indiquen el temps d’espera.
  • Parades a demanda en quant es fa fosc.
  • Regular les interseccions per a donar prioritat al transport públic i agilitzar-lo.
  • Bones connexions i coordinació amb les estacions de tren i autobús i els seus horaris d’eixida i arribada així com amb línies llançadora a aparcaments dissuasius fora dels barris.
  • Assegurar-se que les condicions dels treballadors i treballadores del servei compleix amb totes les garanties per a evitar qualsevol font de precarietat en especial la referida als moments de descans.

Així com la remunicipalització del servei per tal que els beneficis econòmics que s’emporta l’empresa retornaren a l’Ajuntament o una auditoria seriosa que avalue el servei actual.

La majoria de propostes de la plataforma municipalista no han sigut tingudes en compte en este projecte. Només s’ha millorat el pas per alguns centres educatius, la instal·lació de panells informatius a les parades i s’ha deixat com serveis opcionals i secundaris els serveis al poliesportiu o als polígons. S’espera que al plec de condicions s’incloguen altres propostes, així i tot, es planteja que els canvis dels quals el govern fa bandera, com la renovació de la flota, arriben tard després de la deixadesa patida.

En conclusió, per a González: “Voler vendre com un gran assoliment que tindrem autobusos nous i menys contaminats, alguns fins i tot elèctrics, no té massa mèrit per a un govern en 2022, ni es mereix un premi. Si són ells mateixos els que han mantingut durant anys autobusos vells, només faltaria que damunt no els renovaren. Este servei és una mostra més que el govern del PSOE vol fer només allò que li done rèdit electoral, no polítiques transformadores que milloren la vida real de les persones que habiten aquesta ciutat.”

Related Articles

Back to top button