Guanyar Alcoi demana que el govern deixe d’escudar-se en el cos tècnic de l’Ajuntament i resolga els problemes de la ciutadania

En febrer per unanimitat en la Mancomunitat els diferents Ajuntaments es van comprometre a adherir-se al Pla Convivint per a convertir en realitat un centre de dia per a les persones amb diversitat funcional. El govern de Francés no havia fet cap acció al respecte.

Francés apel·la en el plenari a una errada del cos tècnic de l’Ajuntament.

En febrer de 2022 el representant de l’Ajuntament d’Alcoi a la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat va votar a favor de la inclusió en el Pla Convivint del centre de dia per a persones amb diversitat funcional de Benimarfull. No obstant això, Guanyar Alcoi ha tingut constància que l’associació Somriures ha adreçat una carta per registre a l’Ajuntament d’Alcoi en la qual s’exposa que l’Ajuntament d’Alcoi no ha fet efectiu aquest acord, perillant la viabilitat del projecte i, per tant, també deixant desemparades a aquestes famílies. A més des de Somriures es demanava que eixa carta es traslladara a la resta de regidors però no s’ha fet, amagant la informació. Davant d’això en el passat plenari la plataforma municipalista ha reclamat que el govern municipal resolga aquesta situació i faça efectiu l’acord al qual va arribar.

La resposta del mateix alcalde, Toni Francés, va consistir en apel·lar a un problema administratiu: des de l’oficina de registre havien tramitat la demanda de la Mancomunitat de manera equivocada, enviant-la a un departament que no corresponia. Això va fer que des de febrer la sol·licitud de la Mancomunitat es quedara sense atendre 5 mesos després de la votació en la qual va participar el mateix govern del PSOE. Per part de Guanyar Alcoi, a través del seu regidor Pablo González, manifesta la seua incredulitat: “el govern de Francés ja ha fet servir eixa excusa massa vegades, sempre té la culpa algun tècnic i mai els responsables polítics que han de controlar que l’administració funcione. Per això vam demanar que si alguna cosa no funciona a l’Ajuntament, que ho solucionen en lloc de queixar-se tant, que és el govern qui té capacitat de solucionar eixos problemes, sobretot si tenim en compte que fa 11 anys que governen.”

Al remat la plataforma municipalista mostra la seua satisfacció en saber que l’adhesió al Pla Convivint ha iniciat la seua tramitació en l’Ajuntament d’Alcoi tot i que lamenta els 5 mesos perduts que es sumen als anys de desemparament que pateixen les persones i les famílies que necessiten amb urgència una opció en l’atenció de les seues necessitats diàries. Segons González: “és molt dolorós veure com cada dia les necessitats de la ciutadania són considerades per Francés i els seus regidors i assessors com a mers tràmits burocràtics. Necessitem un govern realment interessat per resoldre els problemes de les persones del seu poble i no per governar simplement per a les persones que tenen la vida resolta.”

Related Articles

Back to top button