Guanyar reclama claredat i contundència en la defensa de les dones de possibles agressions sexuals

La utilització de la submissió química per a perpetrar agressions sexuals és un perill real per a les dones a tot el món, també a Alcoi. Aquest perill és encara més elevat en moments festius com són les festes patronals dels pobles, en aquest cas les festes de Moros i Cristians d’Alcoi. En aquest sentit, Guanyar Alcoi reclama mesures clares i contundents per a combatre aquest risc i protegir a les dones. Segons la formació municipalista el consens internacional al respecte és alertar a tota la població d’aquest perill i interpel·lar-los a estar alertes i denunciar davant de qualsevol sospita d’aquest delicte. Per a fer això es requereix informació clara sobre en què consisteix aquest risc, eines per a reconèixer-lo i consells pràctics sobre com es pot actuar tant si s’és víctima com si s’apercep algun cas al voltant. I, sobretot, el que es demana és que mai s’assenyale a les dones com a responsables de la seua protecció, culpabilitzant-les si han patit un d’aquestes agressions.

Per això Guanyar Alcoi denuncia la campanya del govern de Francés “Que no t’amarguen la festa” com un despropòsit i totalment desfavorable als interessos de les dones. Per a la regidora de la formació, Sandra Obiol: “és tan trist que les alcoianes comprovem a cada moment que el nostre govern no ens protegeix, més bé al contrari. Aquesta campanya el que ens està dient és que som les dones les responsables de la nostra protecció, que ens hem de tapar el got si estem de festa. I el que hauria de fer és deixar ben clar què és la submissió química, qui té la culpa i qui és la víctima. De nou, les dones no som lliures de divertir-nos en les festes del nostre poble. I el pitjor és que el nostre govern ni s’adona, ni l’importa.”

Guanyar reclama una campanya al llarg de l’any sobre la submissió química amb informació clara, amb un protocol d’actuació clar per a la societat en general i, sobretot, l’assenyalament del culpable mai de la víctima.

Related Articles

Back to top button