Unides Podem – Esquerra Unida denuncia l’opacitat en la venda dels edificis de Correus a diferents punts del territori

La diputada i portaveu adjunta del Grup Parlamentari, Estefania Blanes, i Néfer Vives, responsable de política municipal d’EUPV s’han reunit amb representants de CCOO Correus per abordar la situació d’alguns processos de venda dels edificis de Correus a diferents punts del territori, com ara a València o Alacant. Des del grup parlamentari i l’organització d’esquerres s’ha anunciat la presentació d’una PNL i mocions als ajuntaments amb l’objectiu de mantenir un servei públic de qualitat i preservar el patrimoni de l’empresa pública.

Durant la reunió amb CCOO Correus s’ha emfatitzat la preocupació per les mesures que es duen a terme des de la Direcció de Correus per la retallada de serveis rurals, el tancament d’oficines i el trasbalsament d’activitat a altres empreses. També per la gestió opaca de la venda d’algunes oficines centrals de Correus al territori, com és el cas de València, Elx oi Castelló, o la previsió de venda de l’edifici d’Alacant.

Així, la plantilla de treballadores i treballadors pateix alteracions als seus llocs de treball, com ara canvis sobtats de localitzacions o prestació de serveis diferents als establerts inicialment, tot d’una forma aleatòria i sense previ avís.

Aquesta dubtosa gestió debilita el servei públic postal, amb resultats econòmics negatius que afecten directament al dret de la ciutadania a la recepció de correspondència de forma accessible i assequible.

Des d’Unides Podem – Esquerra Unida, a través de la diputada Estefania Blanes, es reivindica la importància patrimonial de les oficines de Correus com a referent públic i social per a la ciutadania. Blanes afirma que “volem que les coses es facen amb diàleg, i per això des del Grup Parlamentari demanarem informació al Consell i a l’Estat”. La diputada ha anunciat la presentació d’una PNL a les Corts amb l’objectiu de mantenir un servei de missatgeria públic i de qualitat al territori, i de preservar el patrimoni de l’empresa pública estatal.

Pel que fa a l’àmbit municipal, “la proposta s’ha presentat ja en forma de moció a alguns ajuntaments del territori, i engegarem una campanya per presentar-la en aquells on encara no s’ha fet. Volem recuperar els serveis locals que s’han perdut”, afirma Néfer Vives, responsable de l’àrea de política municipal d’EUPV.

Des del sindicat CCOO-Correus, que actuen en unitat conjunta amb UGT-Correus, reivindiquen “la necessitat d’establir un pla estratègic que mire al futur, amb l’objectiu de mantindre el servei públic i a la plantilla de treballadores i treballadors”. Lamenten, a més, “la desaparició històrica del patrimoni de Correus” al País Valencià i la “falta de transparència i informació” pel que fa als processos de venda, que afecten una plantilla de treballadors que “desconeix on i en quines condicions laborals seran traslladats”.

Show More

Related Articles

Back to top button