EUPV dona suport als 14 antifeixistes de Pego processats per repel·lir un grup neonazi

EUPV se solidaritza amb els catorze joves antifeixistes de Pego, per als qui la Fiscalia demana fins a nou anys de presó, i anima la ciutadania a participar en la concentració del pròxim 18 de febrer a la plaça de l’Ajuntament de la localitat. La formació d’esquerres considera les penes desproporcionades i assenyala que no s’ha obert cap procediment ni sanció contra els grups d’extrema dreta.

EUPV mostra el seu suport als catorze joves investigats per les manifestacions antifeixistes de Pego, que van tindre lloc el passat 18 d’octubre de 2020. L’acció antifeixista es va improvisar a la localitat de la Marina Alta com a protesta per la presència d’un grup de seguidors ultres del club de futbol de Gandia, que es passejaven pels carrers del poble fent apologia del nazisme. El grup neofeixista va atemptar així contra la convivència pacífica i democràtica de les ciutadanes i ciutadans de Pego, incomplint a més la Llei 14/2017 de 10 de novembre de Memòria Democràtica i per a la convivència al País Valencià, que prohibeix expressament l’enaltiment del feixisme.

En paraules de la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “sembla una vergonya que en aquest país, després de tants anys encara hi haja una impunitat grandíssima per al nazisme i el feixisme. Cal que la societat expresse un rebuig generalitzat cap a aquestes actituds que trenquen l’harmonia democràtica i ens impedeixen avançar en drets democràtics”, afirma. En aquest sentit, EUPV condemna la seua clara actitud provocadora, supremacista i desafiant, i denuncia que els provocadors del conflicte gosen d’impunitat, ja que no han sigut investigats ni han assumit cap mena de responsabilitat pels seus fets.

Altrament, els joves antifeixistes, d’entre 18 i 32 anys, estan imputats per desordres públics. A dotze d’ells els acusen també d’atemptat contra l’autoritat i de lesions per agredir els agents de la Guàrdia Civil que escortaven els seguidors radicals. Els altres dos tenen afegit un delicte d’amenaces als agents de l’autoritat. Al respecte, Pérez Garijo reivindica que “no es poden demanar aquestes penes, perquè sembla que el que es vol és dissuadir a tots aquells i aquelles que ixen al carrer a lluitar per la democràcia i en contra d’aquests fets, que reivindiquen el nazisme i el feixisme”. La formació d’esquerres considera que les penes són totalment desproporcionades, i pretenen exhibir una condemna exemplar per a altres casos.

Per tant, EUPV demana l’absolució total dels acusats, i assenyala la incoherència que no s’haja obert cap procediment sancionador al grup d’ultres d’extrema dreta. Anima, a més, a la ciutadania a assistir a la concentració de suport als joves antifeixistes que s’ha convocat per al pròxim divendres 18 de febrer a la plaça de l’Ajuntament de Pego.

Related Articles

Back to top button