Guanyar demana una forta inversió en polítiques d’ocupació i de reindustrialització

La taxa d’atur a Alcoi (12,62%) és més alta que la mitjana valenciana (11,3%) i de ciutats del nostre entorn com Ontinyent (11,29%).

Tot i que la taxa d’atur a Alcoi ha baixat en 2021 i això és una bona notícia, Guanyar Alcoi demana al govern de Francés que deixe de banda els discursos triomfalistes ja que com exposa la plataforma, no és un mèrit local sinó de les polítiques del govern espanyol i valencià. De fet la taxa d’atur valenciana era menor que l’alcoiana i trobem altres ciutats semblants a Alcoi amb una taxa considerablement més baixa, és el cas d’Ontinyent amb un 11,29%. Com bé assenyala el regidor de la plataforma municipalista, Pablo González: “és una bona notícia saber que l’atur descendix però els alcoians es mereixen un govern que treballe i no només que faça propaganda. Seria bo que ens donaren per exemple dades sobre temporalitat, salaris o sinistralitat que són els problemes fonamentals dels treballadors i treballadores. Per exemple, si continuem mirant les dades sobre el mercat de treball alcoià podem veure que la població en edat de treballar ha baixat en els darrers anys en un 5% o que la taxa d’afiliació a la Seguretat Social a Alcoi en 2021 és d’un 43,96% mentre que la de la comarca es situa en un 53,09% i la del País Valencià en un 59,25%. Ens agradaria escoltar a l’alcalde parlar d’estes estadístiques i de com solucionarà els problemes de les treballadores i treballadors alcoians.”

En aquest sentit la Guanyar Alcoi demana que per a 2022 el govern d’Alcoi mantinga la inversió pressupostària en el sector industrial que va iniciar ja en 2021 en que va destinar 700.000 euros. Només així es podrà començar a revertir la manca absoluta d’interés per la indústria que ha demostrat tindre el govern de Francés en els darrers anys on en 2020 va invertir només 10.000 euros a polítiques industrials i en 2019, 35.000 euros. Per a González: “no és estrany que tinguem un percentatge molt menor de població ocupada en indústria (23,95%) que ciutats com Ontinyent (31,85%) o Ibi (38,71%)1. Cal una política industrial de veritat, basada en el coneixement aplicat i en la promoció del treball decent.”

La font d’aquestes dades són el portal estadístic valencià (https://pegv.gva.es/va/), el portal Argos (https://argos.gva.es/va/) i el web del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública (https://www.hacienda.gob.es/ca-ES/Paginas/Home.aspx)

1Dades del Cens de Població de 2011, últimes dades disponibles.

Related Articles

Back to top button