EUPV mostra el seu suport a les treballadores de la neteja en vaga indefinida per reclamar els seus drets laborals

Els col·lectius comarcals d’Esquerra Unida a la Plana Baixa i la Plana Alta mostren el seu suport a les treballadores de la neteja que actualment estan en vaga indefinida per reclamar els seus drets laborals.


Cal recordar que aquestes treballadores no han vist una pujada salarial des de l’any 2015 i que a les actuals negociacions amb la patronal del sector han rebut una proposta per part dels empresaris que comporta una pujada de sou condicionada a la pèrdua de l’antiguitat, punt inacceptable per part dels sindicats i les treballadores.


L’actual vaga indefinida, secundada a les comarques de Castelló per més de 8.000 treballadores, té com a objectiu aconseguir un acord amb la patronal per a garantir el poder adquisitiu de les professionals de la neteja durant els pròxims anys. Actualment bona part de les treballadores del sector estan molt per davall del Salari Mínim Interprofessional i que els últims dos anys la patronal no ha volgut negociar cap increment salarial, un fet que ha canviat ara amb la vaga sostinguda per les netejadores.


Des d’Esquerra Unida del País Valencià volem recolzar les seues reivindicacions laborals que tenen per objectiu aconseguir unes condicions laborals i un sou digne per unes treballadores que han sigut i són imprescindibles pel correcte funcionament de bona part d’empreses i institucions públiques com hospitals, instal·lacions esportives o educatives entre altres.

Related Articles

Back to top button