Esquerra Unida exigeix el tancament perimetral al País Valencià també per al turisme procedent de fora de l’Estat

L’executiva de l’organització, reunida aquesta vesprada, ha mostrat la seua preocupació pel risc que suposarà per a la salut pública valenciana rebre turistes durant el període de vacances

Des d’Esquerra Unida assenyalen el risc que suposa obrir el territori valencià al turisme exterior en un moment delicat de la pandèmia com l’actual, quan el País Valencià encara comença a recuperar-se d’una onada especialment dura. Cristian Veses, responsable d’acció política de la formació, assenyala la contradicció que suposa mantenir el tancament perimetral amb la resta de territoris de l’Estat mentre s’obri la possibilitat al turisme massiu. Ha assegurat que “ara és el moment de ficar la salut al centre de l’agenda política, no podem tirar per la borda tots els esforços i sacrificis que ha fet el poble valencià”.

L’organització d’esquerres considera que aquesta decisió respon a les limitacions d’una economia basada en el turisme, especialment al territori valencià amb “el model de sol i platja imposat per Camps i Fabra que encara arrosseguem”. Afirmen que després d’un any de pandèmia han quedat més que demostrades les limitacions d’aquest model, i que “és hora d’avançar cap a una reindustrialització verda que assegure una economia forta, on la protecció social, la sanitat i l’educació públiques puguen garantir vides dignes davant qualsevol crisi sense dependre únicament del turisme massiu que, a la nostra terra, ens condemna a treballs precaris i vides de misèria”.

Cristian Veses també ha declarat que “seria incomprensible veure imatges com les que s’han produït els darrers dies a la Comunitat de Madrid quan els nous contagis al País Valencià encara es conten per centenars”. Exigeixen que aquesta decisió siga reconsiderada abans que s’haja de lamentar una quarta onada i que “es tinga coherència amb totes les mesures que s’han anat implementant”, amb les que “la població ha sigut totalment responsable, i ara sembla que les decisions sanitàries es prenen en funció dels interessos de la patronal turística”.

Related Articles

Back to top button