Guanyar proposa entorns segurs i saludables a les escoles

González: “Hem de pensar globalment en la ciutat i procurar entorns tan lliures com siga possible de cotxes i contaminació especialment entre aquells més vulnerables: infants i joves.”

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi ha proposat que les escoles de la ciutat tinguen un espai segur i saludable al seu voltant, tal com estan reclamant i aconseguint centenars d’escoles arreu de l’estat espanyol. Per a la plataforma municipalista, hi ha massa evidències que la contaminació de l’aire al voltant de les escoles posa en perill la salut dels nostres joves. Per eixe motiu el regidor Pablo González justifica aquesta proposta: “A Alcoi hem d’avançar de manera ferma en millorar la vida i el benestar dels que ací vivim. I hem de mirar també les bones pràctiques a altres municipis del nostre país o més enllà, no podem mirar només el nostre melic perquè no hi ha manera de progressar. Totes i tots sabem que sense salut no tenim manera de viure bé, però l’hem de cuidar i la contaminació és una font enorme de malalties i problemes, especialment en el cas dels més menuts.”

Aquesta proposta suposa pacificar els entorns escolars i augmentar la superfície per a vianants a través de les més diverses accions (sempre participades amb la comunitat educativa del centre): camins escolars autònoms, reducció de carrils als entorns escolars, restriccions de trànsit puntuals, eliminació de les places d’aparcament (incloses les motos sobre la vorera) als accessos als centres i aprofitar eixa superfície per a incrementar l’espai dedicat als vianants i al verd incorporant nou mobiliari urbà com bancs o jardineres, i el control dels nivells de contaminació i soroll. El regidor apunta l’oportunitat que pot suposar: “Creiem que un bon lloc per on començar a fomentar els canvis d’hàbits en la mobilitat pot ser l’entorn escolar. Es pot començar actuant als entorns escolars i implicant a la comunitat educativa i després que estes accions i hàbits vagen traslladant-se a la resta de la població afavorint un futur sostenible en el nostre municipi.”

Per últim Guanyar vol incidir que aquesta proposta s’afegeix a moltes altres que la plataforma ja ha fet per a millorar el benestar dels veïns i veïnes i que han assolit un suport aclaparant a la corporació municipal. És el cas de la lluita contra la ludopatia, contra l’obesitat infantil o per la rehabilitació del parc d’habitatges de la ciutat o també la necessitat de mesurar el CO₂ i tindre purificadors d’aire als edificis públics. Com assenyala González: “Si una cosa tenim clara és que hi ha moltes coses per fer en aquesta ciutat que ajudarien a millorar moltíssim les nostres vides. I que propostes raonades i fonamentades en evidències com les que fem han de ser necessàriament recolzades pels nostres companys de corporació, a no ser que responguen a interessos de partit. Ara només hem de procurar que allò que s’aprove es faça realitat. El nostre benestar depén d’accions reals i seria genial que la ciutadania les reclamara, perquè si no, per molt que aprovem potser no veiem cap canvi a la nostra vida quotidiana.”

Related Articles

Back to top button