Guanyar demana un govern més eficient pel bé d’Alcoi

L’esborrany dels pressupostos de 2021 va ser facilitat als grups de l’oposició a les 10:45h del dia 8 de gener de 2021 quan ja tenien una roda de premsa convocada.

La gran majoria d’Ajuntaments, també la Generalitat Valenciana, aproven els pressupostos abans que acabe l’any.

Per a Guanyar Alcoi la manera d’elaborar els pressupostos municipals és el millor exemple d’un govern profundament ineficient i autoritari. La plataforma denuncia que l’esborrany de pressupost del 2021 se’ls lliure tard, més en concret el 8 de gener de 2021, quan l’alcalde ja ha anunciat els pressupostos a la premsa i quan la majoria d’Ajuntaments –com marca la normativa- els han aprovat abans de que acabe l’any 2020. A més a més la informació facilitada als grups polítics és insuficient: no acompanyen les partides de despesa per les fonts d’ingressos ni per memòries explicatives ni indicadors que contextualitzen i justifiquen les partides decidides. Per a Pablo González, regidor de la plataforma municipalista: “és una mostra més de la inconsistència de la imatge que volen donar de bons gestors, ja que demostra que només treballen per al benefici del seu partit, el PSOE, no per al benefici del nostre poble. Baix del discurs del consens el que amaguen són maneres totalment autoritàries no permetent a la resta de representants de la ciutadania que tinguen suficients elements per a valorar les seues propostes. I això els fa absolutament ineficients en buscar el màxim benefici per a Alcoi, però clar, els fa molt eficients en els seus afanys partidistes que, com sempre, és el que més els importa.”

La plataforma municipalista reclama al govern de Toni Francés que acaben ja amb aquestes maneres de treballar, maneres que els acosten moltíssim als partits de dretes. Per això el que d’entrada Guanyar Alcoi demana maneres lògiques i eficients de treball, com les que adopten els alcoians i alcoianes en les seues faenes. Aquestes maneres, per a la plataforma es basen en un seguit de punts molt bàsics:

  1. Complir amb la normativa vigent sobre pressupostos municipals, com la resta d’entitats locals, i tindre la faena feta a temps i per això poder facilitar un esborrany de pressupost almenys al mes de novembre.
  2. Aportar una proposta completa amb ingressos i despeses.
  3. Acompanyar la informació que se li transmet als grups de l’oposició, com a representants de la ciutadania que són, amb memòries explicatives completes i ben redactades on s’argumenten de manera coherent les decisions preses.
  4. Tindre indicadors avaluatius de les decisions preses que puguen afavorir saber si necessitem aquesta partida i com aquesta decisió ha servit per a acomplir amb l’objectiu marcat.
  5. Implementar una anàlisi en termes d’equitat social que ens ajude a saber on van a parar els recursos econòmics de la ciutat: van sempre a les mateixes mans? Necessiten eixes persones o entitats realment eixos recursos? Els recursos públics estan resolent problemes de la ciutadania?

Conclou González: “la veritat és que redactar aquestes demandes ens avergonyix profundament perquè es tracta simplement de que el govern de Toni Francés faça bé la seua faena. Són 12 regidors/es, tots a temps complet. Tenen 9 assessors/es, tots a temps complet també. Tenen centenars de persones treballant a l’Ajuntament d’Alcoi. I segur que poden comptar amb multitud de persones expertes que els ajudarien. I al remat acaben fent-ho tot tard i mal. Nosaltres pensem que Alcoi mereix més professionalitat.”

Related Articles

Back to top button