Guanyar reclama que el govern faça un bon ús dels 96.000e disponibles per a activitats extraescolars

La Conselleria d’Educació ha concedit 96.000euros per a compensar els efectes negatius del confinament i del temps sense escola.

Guanyar denuncia la pobríssima oferta d’activitats feta pel consistori i la negligent resposta als efectes reals del confinament: la desigualtat d’oportunitats.

La Conselleria d’Educació ha concedit una subvenció molt important per a la realització d’activitats extraescolars a l’Ajuntament d’Alcoi per a pal·liar els efectes negatius del temps que s’ha passat sense escola. Eixos efectes es resumeixen en un increment enorme de la desigualtat entre els xiquets i xiquetes segons el nivell adquisitiu de les seues famílies. La resposta del regidor d’educació a aquesta desigualtat ha estat, segons la plataforma Guanyar Alcoi, d’una enorme negligència, proposant una oferta d’activitats que no només no solucionarà aquesta desigualtat, sinó que la incrementarà. La regidora Sandra Obiol ha manifestat: “estem de nou davant la manera de treballar del govern de Toni Francés: aparentar que es fa alguna cosa però sense pensar bé què s’està fent. Si el problema, com sabria qualsevol regidor d’educació ben informat, és que hi ha xiquets/es que han perdut moltes oportunitats educatives durant el confinament, les activitats han d’anar a resoldre això. I el que fan és un seguit d’activitats molt bàsiques i convencionals, que estarien bé si no tinguérem els problemes que tenim.”

La plataforma creu que el govern del PSOE encara està a temps de millorar l’oferta, fent una programació que siga competitiva respecte la resta d’activitats extraescolars que s’oferten a la ciutat. Una oferta digna i de qualitat que vaja adreçada a totes les xiquetes i xiquets, als que es poden pagar altra oferta d’extraescolars i als no s’ho poden pagar. Una oferta, continua la plataforma, que supose una major convivència entre xiquets i xiquets de diferents situacions socials. Com assenyala Obiol: “aquest programa, i no és complicat endevinar-ho, generarà un increment la desigualtat d’oportunitats entre els nostres xiquets i xiquetes, perquè qui pot accedir a altres activitats no anirà a la programació de l’Ajuntament. De fet, si fora una bona oferta, tindrien problemes d’aforament i cap dels dies dels que ens han passat dades han aconseguit ser més de 20 xiquets i xiquetes.”

A més a més la plataforma municipalista denuncia que és una quantitat de diners massa elevada per a donar a dit. No obstant això no coneixen que el govern de Toni Francés haja publicitat cap procés de concurrència competitiva pública on poder accedir les diferents empreses i entitats de la ciutat. Per a Guanyar és més que evident que el govern del PSOE d’Alcoi fa un ús molt poc responsable dels recursos públics que perjudica profundament la vida de les alcoianes i alcoians.

Related Articles

Back to top button