Esquerra Unida reivindica una PAC que protegisca a l’agricultor i rebutja el Pacte Migratori proposat per la Comissió Europea

L’eurodiputat d’Esquerra Unida, Manu Pineda, junt a de membres de la direcció d’Esquerra Unida del País Valencià, han mantingut una sèrie de reunions per a explicar la postura de l’organització respecte a la PAC i al Pacte Migratori proposat per la Comissió Europea.


L’eurodiputat s’ha interessat per la problemàtica del camp valencià i ha compartit impressions amb Carles Peris, Secretari General i Joanma Mesado, Secretari Tècnic, del sindicat La Unió de Llauradors i Ramaders, deixant clar la nostra posició en contra de la nova PAC que no protegeix a l’agricultor professional. Manu Pineda ha assenyalat que no es pot estar a favor d’una PAC que continua repartint les subvencions als quals més tenen i oblidant als qui treballen la terra.


Aquesta mateixa qüestió va ser traslladada a la responsable d’Agricultura de Comissions Obreres en País Valencià, Soledad Montaner qui va manifestar la seua preocupació per la precarització i feminització del treball de recollida i envasament dels cítrics. Manu Pineda va recollir també la proposta de traslladar a Brussel·les la necessitat de crear un sistema d’inspecció europeu per a ajudar a combatre la precarietat en el sector.


En matèria d’indústria tant l’eurodiputat, com el responsable d’Organització d’Esquerra Unida i la Diputada Estefanía Blanes, van coincidir a denunciar davant les diferents institucions la problemàtica que suposa les subvencions donades a Ford, ja que la multinacional rep una suma important de diners en ajudes sense haver de realitzar cap mena de justificació, mentre que les empreses auxiliars del sector que creguen un 3% més d’ocupació, no reben cap mena d’ajuda. Així ho ha denunciat també en la reunió el responsable d’Indústria de CCOO en País Valencià, Javier Galarza, qui va assenyalar que les subvencions que rep Ford haurien d’estar subjectes a l’exigència del manteniment de l’ocupació i de la presentació d’un pla d’ocupació a futur.


Manu Pineda, Estefanía Blanes i Luis Poveda junt a Isabel Barrajón, Secretària de Moviments Socials, Cooperació i Migracions de Comissions Obreres, van mostrar la seua decepció per la proposta del Pacte Migratori de la Comissió Europea que continua defensant una Europa Fortalesa, insolidària que permet que es vulneren els drets humans, garantint les expulsions de les persones migrants en comptes de l’acolliment, arribant-se així als dictats dels governs europeus d’extrema dreta.

Tots van rebutjar l’existència dels Centres d’Internament per a Estrangers, CIE, com el de Zapadores que no són més que presons il·legals en les quals no es respecten els drets fonamentals de les persones. Tant la responsable de Comissions, com els d’Esquerra Unida i l’eurodiputat, Manu Pineda, es van comprometre a alçar la veu contra aquests centres i a exigir el seu tancament immediat i definitiu.

Related Articles

Back to top button