Esquerra Unida de Sant Antoni de Benaixeve lamenta els coquetejos continatss de grup GUANYEMSAB-COMPROMIS amb la ultradreta local

“Des de la nostra humil posició, però amb la força que ens dóna la nostra història en aquest municipi, tornem a recordar que no participarem mai en aquests espectacles  de circ”.

Recentment s’ha intentant quallar una moció de Censura que “planejava” per VOX arreplegaba a  tots els regidors/es de l’oposició: GUANYEM-COMPROMIS (3), PP (2), VOX (1) i C’s (1). L’objectiu,  col·locar al regidor de C’s en l’alcaldia del municipi i “traure” d’ella a l’actual alcalde l’independent (Enrique Santafosta)- AISAB.

La moció de censura no s’ha pogut portar a efecte perquè el regidor de C’s reunit amb la seua organització no ho ha volgut i va decidir negar-se a encapçalar un govern “frankestein”. Actualment el govern del municipi el conformen  AISAB (5) PSOE-PSPV (1) i C’s (1).

Des d’Esquerra Unida lamentem les continues vel·leïtats i flirtejos del grup de COMPROMIS del municipi amb el més ranci de la dreta i la ultradreta local i  que s’ha repetit per dues vegades en menys de 3 anys. Ja en la legislatura  anterior (2015-2019)  va intentar aliar-se amb l’històric i  reaccionari alcalde del PP de Sant Antoni (Eugenio Cañizares) amb el mateix objectiu. La moció de censura d’aquell moment va arribar a celebrar Ple municipal, però la Junta Electoral i el propi Secretari Municipal no van donar validesa a la seua presentació per haver sigut expulsades del PP dos de les regidores signants. A més d’obtindre la repulsa de molta gent del municipì

De nou enguany i durant el mes d’agost, GUANYEMSAB-COMPROMIS es deixa portar per la mateixa actitud i ha estat donant suport a una nova moció de censura. aquesta vegada posada en marxa per la força ultradretana del municipi (VOX), amb el suport també del  PP de Sant Antoni.

Per a Esquerra Unida l’eixemple és el de les Corts Espanyoles i les Corts Valencianes,  on s’està donant sentit per les forces progressistes a la línia vermella front a la ultradreta. Per això, enfront de la ultradreta antidemocràtica que manté com a l’únic objectiu  el de trencar els drets democràtics adquirits amb tant d’esforç i durant tants anys, NO es pot tindre ni una sola relliscada. Menys encara eixa continua connivència de forces que es diuen progressistes però que en les seues actituds quotidianes donen ales a la ultradreta local. Tampoc entenem la laxitud amb la qual ha pogut estar col·laborant un alt càrrec de COMPROMIS amb importants responsabilitats,  que té la seua residència en el municipi.

Des d’Esquerra Unida recordem que la legítima crítica enfront de la mala gestió municipal no justifica pactes com el pretés per GUANYEMSAB- COMPROMIS de Sant Antoni de Benaixeve, menys encara en aquests temps en què tanta falta fa la claredat de posicions de les forces democràtiques.

Des de la nostra humil posició, però amb la força que ens dóna la nostra història en aquest municipi, tornem a recordar que no participarem mai en aquests espectacles de circ.

Related Articles

Back to top button