L’ABSTENCIÓ DEL PSOE DE RIBA-ROJA IMPEDEIX QUE ES POSE EL NOM DE GUILLEM AGULLÓ A L’ESPAI CONEGUT COM «LA CEBERA».

L’abstenció del PSOE (11) a la moció presentada pel grup L’Esquerra de Riba-roja ha impossibilitat que l’espai concebut com «La cebera» porte el nom de Guillem Agulló el jove Maulet assassinat fa 27 anys per un grup feixista.

La moció ha rebut els vots a favor de l’Esquerra (1), Compromís (1), que presentava conjuntament la moció, i Riba-roja Pot (1).

Han votat en contra el PP (4), C’s (2) i VOX (1). Amb el pretext de «el lloc és lo de menos» l’alcalde Robert Raga ha facilitat que decaiguera la moció. Una volta més Raga ha volgut desviar l’atenció i que el grup socialista aparega com «gent seria que negocia».

Malgrat no haver fet cap proposta  ni haver demanat informació en la Comissió Informativa de divendres sobre la moció i per què sol·licitàvem que es posara el nom de Guillem Agulló a aquest espai, l’equip de govern ens ha fet arribar aquesta mateixa vesprada la proposta de canviar la moció i demanar «un carrer» per a Guillem. 

Des de l’Esquerra de Riba-roja no hem acceptat la proposta en la mesura que acceptar «un carrer» qualsevol pot comportar que el nom de Guillem vaja a parar a qualsevol carrer no habitat, o en un polígon, tal com va passar a València ciutat, on se li va posar el nom del jove de Burjassot a un carrer dels jardins de Vivers. El regidor de l’Esquerra Rafa Gómez ha remarcat, davant la demagògia habitual dels partits dreta que «no és comparable la radicalitat d’aquells que lluiten defensant els drets fonamentals amb aquella que justament ataca els drets. No podem consentir que se li pose el nom a qualsevol carrer, com va passar a València, que el nom de Guillem està dins dels jardins de Vivers» tancant el debat manit i antic que plantejava el PP i VOX en la línia de que totes les radicalitats són condemnables.

Des de l’Esquerra s’ha proposat espais alternatius com són el Pavelló o el Poliesportiu i que fàcilment podria lligar-se al nom de Guillem Agulló, que era esportista d’elit en natació. L’equip de govern s’ha negat a negociar alternatives assegurant que era millor que el lloc concret el negociara una comissió o la Junta de Govern.

La presidenta d’Esquerra Republicana de Riba- roja, Neus Calabuig, ha lamentat el resultat de la votació «una volta més el PSOE del poble s’amaga darrere les excuses per tal de no fer el que cal que, en aquest cas, és retre homenatge a Guillem. Si decidirem posar el seu nom a la cebera és justament perquè és el lloc on ens trobem la gent jove de Riba-roja i, per tant, aquelles que condemnem el feixisme i treballem per fer una Riba-roja millor».

Després del reconeixement del Senat espanyol, les Corts Valencianes i la Generalitat de Catalunya; i després de la pel·lícula «La mort de Guillem», que divendres passat batia rècords d’audiència, des de l’Esquerra de Riba-roja no podem deixar que es jugue amb el nom de Guillem Agulló.  Més encara després que el passat 25 de gener, el pare de Guillem visitara Riba-roja i haguera de suportar els insults i les vexacions de l’extrema dreta del poble i de València, que es va donar cita a les portes del Castell.

Volem que el lloc on els joves del poble i la comarca es donen cita, la cebera, duga el nom de Guillem Agulló perquè és important que els més joves coneguen quins són els perills de la intolerància i les idees feixistes.

Back to top button