EUPV alerta que les noves privatitzacions deterioren la sanitat pública valenciana

Rosa Pérez Garijo: “La privatització de les ressonàncies a Vinaròs és un pas enrere en el camí que el Botànic va encetar amb la reversió de l’Hospital d’Alzira.”

La coordinadora d’Esquerra Unida també ha fet referència a la “greu” situació que s’està vivint a la Marina Alta amb el bloqueig de l’accés a l’historial dels pacients: “El que ha ocorregut a l’hospital de Dénia mereix una investigació”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, ha exigit hui al Consell “que centre tots els esforços en treballar per una sanitat pública universal de qualitat per a les valencianes i els valencians, per als usuaris i també per als professionals sanitaris”.

Pérez Garijo s’ha pronunciat així arran de la privatització del servei de radiodiagnòstic del departament de salut de Vinaròs, i ha exigit a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “que aposte de forma decidida per un servei públic i en les millors condicions possibles, tal i com reclama la ciutadania valenciana, en compte d’encarregar a l’empresa privada que solucione els problemes de l’administració pública, una mesura més pròpia de la dreta que d’un govern progressista”.

La coordinadora general d’EUPV remarca que “la ciutadania valenciana va acollir amb satisfacció l’aposta per la reversió dels serveis que el PP va privatitzar, però la decisió d’adjudicar el servei de ressonàncies de Vinaròs a Eresa, no respon a l’interès general”.

 

Les propostes d’EUPV

Sobre l’argument de la Conselleria per a aquesta nova privatització, basat en la impossibilitat de cobrir les places ofertades, Pérez Garijo afirma que “hi ha solucions alternatives que no solament són viables, sinó que són més eficients i econòmiques”.

“S’ha d’incentivar les contractacions per borsa incrementant la puntuació per cada mes treballat en centres de zones limítrofes o allunyades de les capitals; s’ha de revertir les comissions de servei i recuperar el personal titular de les places; i cal ofertar totes les vacants en ofertes d’ocupació pública”, ha afegit la màxima dirigent d’Esquerra Unida.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, “la prioritat de la Conselleria de Sanitat ha de ser la de mantindre el servei sense cap reducció de la qualitat”.

 

“El que ha ocorregut a l’hospital de Dénia mereix una investigació”

Pérez Garijo també ha volgut fer referència “a la greu situació que s’està vivint a la Marina Alta amb el bloqueig de l’accés a l’historial dels pacients des de fa dies”.

“Que existisca la mínima possibilitat que els historials de salut dels pacients hi estiguen en un país tercer, com és Estats Units, mereix una investigació exhaustiva per part de la Conselleria” i ens reaferma en la necessitat d’accelerar la reversió de l’Hospital. Perquè els dubtes que el Consell mostra en el procés per a la reversió de l’hospital de la Marina sumat a la privatització de serveis puntuals com recentment el de radiodiagnòstic de Vinaròs el que fa és deteriorar la imatge de la sanitat pública valenciana”.

Related Articles

Back to top button