S’inicia el primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Silla

Dimarts passat, a la sala de reunions de l’Espai Jove, s’ha presentat als tècnics i tècniques de l’Ajuntament el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una iniciativa de la Regidoría d’Urbanisme que naix amb l’objectiu d’avançar cap a uns patrons més equilibrats de mobilitat.

El PMUS és un instrument de planificació estratègica que permet definir el model de mobilitat que volem aconseguir. El PMUS està finançat al 50% amb fons europeus FEDER i la seua aprovació és un requisit previ per a poder accedir en el futur a rebre importants subvencions europees.

Aquest Pla s’executarà en 4 fases. Una primera que consistirà en l’anàlisi de la situació actual de la mobilitat al nostre poble. Tot seguit, s’establirà un marc estratègic, on es definiran els objectius. Després es realitzaran propostes d’acció i, finalment, es fixarà un cronograma amb els terminis i pressupostos per a portar a terme cadascuna de les accions determinades al Pla.

La primera fase, d’anàlisi de la situació actual de la mobilitat a Silla, començarà demà, i es realitzaran enquestes en diversos punts clau del municipi als i les vianants i a les persones usuàries de la bicicleta, ja que segons els estudis realitzats el 80% dels desplaçaments que es realitzen al nostre municipi són a peu o en bicicleta. A més, el Pla preveu accions de participació ciutadana en cada fase, perquè els veïns i les veïnes puguen incidir directament en el model de poble que volem.

El regidor d’Urbanisme, Valentín Mateos, ha destacat que “seguint amb l’objectiu de fer un urbanisme per a les persones, la importància que suposarà l’aprovació d’aquest pla per tal de millorar la qualitat de vida del veïnat de Silla i per a desenvolupar una estratègia d’actuació coherent i sostenible per al futur de la ciutat.”

Related Articles

Back to top button