Esquerra Unida de la Ribera Baixa defensa l’actual gestió pública de l’hospital de la Ribera

Els tres alcaldes d’Esquerra Unida coincideixen en que des del canvi de gestió ja s’han realitzat millores sanitàries en l’àrea, així com amb l’excel·lent relació que tenen amb la gerència.

Des d’Esquerra Unida (EUPV) de la Ribera Baixa han mostrat la seua perplexitat davant les manifestacions fetes públiques per la coordinadora general d’EUPV demanant el cessament de l’equip directiu de l’Hospital de La Ribera “per la reducció de la qualitat assistencial des del seu nomenament”.

La màxima responsable de l’organització d’esquerres afirmava, a través d’una nota de premsa, que l’augment de la llista d’espera malgrat que l’augment del personal era la demostració de la mala gestió i la incompetència de la nova direcció.

I això ho ha fet tan sols tres mesos i mig després de la reversió de la gestió de l’Àrea de Salut de la Ribera que les forces progressistes han reivindicat des del primer dia en què el PP va apostar per fer de la salut de les veïnes i Veïns de la comarca un negoci. Incomprensiblement, sense consultar amb els espais municipals i comarcals de la Ribera, des de la direcció d’EUPV s’han posat al costat del PP, que porta molt de temps fent la seua campanya personal i interessada en el sentit de què les llistes d’espera han augmentat amb la gestió pública.

EUPV, com la resta de forces polítiques progressistes, ha participat activament des dels seus inicis amb la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera. A més a més, disposa de tres alcaldies a la Ribera Baixa (Albalat, Polinyà i Riola) que estan en contacte directe, més i millor que mai, amb els responsables l’àrea de salut.

El col·lectiu comarcal de la força d’esquerres discrepa d’aquestes valoracions “fetes des de dalt i sense coneixement de causa” perquè des de la reversió les relacions i els recursos s’han incrementat. A més a més, lamenten que els responsables del comunicat originari deixaren de contrastar aquesta informació donat que els treballadors i treballadores diuen que la gestora anterior maquillava les xifres de la llista d’espera i ara és quan s’han fet més realistes.

La realitat és que des de la reversió de gestió privada a pública, s’han incrementat les hores d’atenció i els serveis a la ciutadania als centres d’atenció primària dels pobles; s’han obert tots els centres de salut d’estiu tancats per l’anterior gestora a les platges de Cullera i Sueca. A més a més, s’ha informat que l’hospital de la Ribera mantindrà en funcionament un total de huit quiròfans i totes les plantes d’hospitalització durant aquest estiu, el que permetrà operar a 600 pacients més que en la mateixa època de 2017. Des de tots i cadascun dels ajuntaments de la Ribera Baixa han aplaudit la nova gestió.

 

Ribera Baixa, 17 de juliol de 2018

Related Articles

Back to top button