EUPV demana la compareixença del president del CSN per a què explique el que succeeix a Cofrents

Declaracions del diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, amb motiu de la petició de compareixença que ha demanat del president del Consell de Seguretat NuclearFernando Martí, a la Comissió d’Energia, presidida precisament pel diputat valencià, per a que explique què succeeix amb la central nuclear de Cofrents. En aquesta petició Sixto recorda que la central acumula 7 incidències en sol 10 mesos i a sol 3 anys que expire el termini per a sol·licitar la pròrroga de la llicència d’explotació (11 de març de 2021).

Sixto: “Ja duguem una temporada que els incidents en la central nuclear de Cofrents són continus. Quan no és per una falta de fluid, és per una vibració però el resultat és que està vivint una època de continus episodis d’incidències. El cert és que la seua vida útil original caduca d’ací a tres anys i el que ens haurem de plantejar seriosament és quin futur volem per a la producció energètica al territori valencià. Des d’EUPV defensem que s’ha d’anar prescindint de la energia nuclear i precisament per tots els incidents que ha tingut aquesta central en els últims temps, hem demanat la compareixença del president del Consell de Seguretat Nuclear davant la Comissió d’Energia al Congrés”.

 

2018_01_11_Comparecencia_Presidente CSN

Related Articles

Back to top button