Albiol recolza a Brussel·les la Llei estatal d’Habitatge Social que impulsa la PAH

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol s’ha compromés a impulsar a Brussel·les les accions en recolzament de la Llei estatal d’Habitatge Social que impulsa la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), com a resposta davant el bloqueig a què està sotmetent el govern central les diferents legislacions en matèria d’accés social a l’habitatge que posen en marxa els governs autonòmics. Per a Albiol, “es tracta d’una llei absolutament necessària front a un problema que afecta a milions de persones: el de no tindre garantit l’accés a un habitatge digne. Per això, des d’Esquerra Unida farem tot el que estiga a la nostra mà per a que des de les institucions europees aquesta iniciativa tinga reconeixement i recolzament”.

La PAH va registrar al Congrés dels Diputats la passada setmana aquesta proposta que contempla regular per llei aspectes com la dació en pagament retroactiva i l’eliminació per clàusules abusives, garantir un lloguer assequible, frenar els desnonaments, la creació d’habitatge social a pisos en mans de la banca, i el garantiment de subministraments bàsics, entre d’altres qüestions: “Es tracta de reivindicacions bàsiques, justes i absolutament viables que deurien estar garantides a qualsevol societat mitjanament avançada. El problema és que, una vegada més, des del govern central s’opta per posicionar-se al costat dels grans interessos empresarials i de l’economia especulativa, donant l’esquena a les ciutadanes i els ciutadans”, indica l’eurodiputada.

Albiol recorda que “des d’Esquerra Unida ja hem portat a terme nombroses iniciatives al Parlament Europeu per tal d’acabar amb l’emergència habitacional que encara patim, malgrat que vulga negar-se que el problema continue existint”, remarcant que “els desnonaments encara són un problema de primer ordre per a milers de persones. Només durant els primers 9 mesos de l’any 2017 al País Valencià es van produir més de 3.000 desnonaments. Per tant, el treball de les institucions hauria de prioritzar la defensa dels drets dels afectats, i en canvi ens trobem que a l’Estat espanyol el govern central precisament treballa en contra seua i en favor dels interessos especulatius i financers”.

La portaveu d’EU a Brussel·les subratlla que “fins i tot la Comissió Europea ha portat davant el Tribunal de Justícia de la UE a l’Estat espanyol per incomplir l’adopció de la normativa hipotecària europea”, i per tot això anuncia que traslladarà l’impuls a aquesta llei a Europa: “Ja ens hem posat a disposició de la PAH per portar a l’Europarlament les accions necessàries per tal de que s’aprove una legislació urgent i necessària, perquè les persones més desafavorides econòmicament no poden dependre de bancs o d’un govern central a les ordres des poders financers per accedir a una vivenda en condicions”.

Related Articles

Back to top button