Gustavo Machín, Ambaixador de Cuba a Espanya, agraeix personalment el treball de Raquel Pérez

Pérez: “Des d’EUPV recolzem el projecte revolucionari cubà, defensem la seua sobirania i denunciem l’intervencionisme i la ingerència practicada per EUA a través del bloqueig”.

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, va mantenir una intensa reunió amb l’Ambaixador de Cuba a Espanya, Gustavo Machín i altres diplomàtics de la illa, on va tenir l’oportunitat d’informar-li de la labor que es realitza en la institució Alacantina

Gustavo Machín, el nou ambaixador de Cuba a Espanya juntament amb la cònsol General a Barcelona, Mabel Arteaga, amb jurisdicció a la Comunitat Valenciana, així com representants del Consolat de Cuba a Barcelona, han visitat aquests dies el País València amb l’objectiu de realitzar els primers contactes diplomàtics amb institucions, associacions, sindicats i altres entitats socials de la comunitat.

En una intensa reunió amb diferents càrrecs públics d’EUPV, l’ambaixador cubà ha incidit en la necessitat que Espanya recolze l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer que el govern dels Estats Units d’Amèrica manté contra Cuba des de fa més de 50 anys, així com la responsabilitat de manifestar-se a favor d’unes relacions basades en el respecte a la legalitat internacional, la pau, la sobirania nacional, la llibertat i la cooperació entre tots dos països.

En aquest sentit, Machín ha agraït personalment a la diputada Raquel Pérez la labor i cooperació que s’ha desenvolupat aquests últims anys en la Diputació d’Alacant a través del grup d’EUPV, assenyalat com molt significatiu el suport institucional aprovat per unanimitat que va aconseguir la diputada d’esquerres en 2016 sobre l’eliminació del bloqueig. “Aquesta i altres iniciatives reforcen la lluita diària del poble Cubà i la seua Revolució davant la resistència d’altres institucions a pronunciar-se sobre el bloqueig”, declarà el diplomàtic.

D’altra banda, Pérez va fer lliurament a la delegació cubana de la memòria d’activitats realitzades en 2016 i 2017. Aquesta memòria incloïa els projectes de cooperació internacional, intercanvis culturals, campanyes de donacions, difusió de l’esperit de l’internacionalisme solidari dels sanitaris cubans, suport econòmic en exposicions i concerts solidaris, etc… englobats en els convenis de col·laboració amb l’Associació d’Amistat amb Cuba “José Martí” i la Fundació Nicolás Guillen que manté el grup d’EUPV en la Diputació d’Alacant.

Related Articles

Back to top button