Albiol reclama major coordinació entre administracions per combatre el despoblament rural i l’abandonament de l’agricultura

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol exigeix “major coordinació entre el Consell, el govern central i la Comissió Europea per posar en marxa polítiques efectives que frenen el despoblament de les àrees rurals del País Valencià, la pèrdua de terrenys de cultiu i l’abandonament del sector agrícola tradicional”. A més, reclama “un major control dels fons europeus dedicats a l’àmbit rural”, ja que “s’està demostrant clarament que els mecanismes que han de millorar la cohesió territorial estan fallant”.

Arran les diferents dades que s’han anat coneixent els darrers dies al voltant d’aquestes qüestions, que apunten a un major despoblament, a una alarmant pèrdua de terres de cultiu i a un progressiu abandonament i envelliment dels treballadors del sector agrari, Albiol subratlla que “tots aquests factors estan relacionats, i a més cal relacionar-los amb les polítiques econòmiques que dicta Europa i que impulsen l’agroindústria en detriment del sector tradicional i els xicotets productors”.

La portaveu d’EU a Brussel·les a més recorda que la Unió Europea té línies de fons dedicades precisament a combatre el desequilibri territorial: “Els fons FEDER, i el segon pilar de la Política Agrària Comuna destinen ajudes i subvencions al desenvolupament rural, però sembla que no s’està actuant amb l’eficàcia que reclama una situació cada vegada més greu”, de forma que “caldria una revisió de les línies d’actuació, i alhora revisar a què es destinen tots aquests fons i si s’estan gestionant bé”.

Per a Albiol, “el fet que en un any tinguem 582 noves hectàrees improductives, junt a l’abandonament de l’activitat de cinc agricultors cada dia, i a la pèrdua d’habitants de molts pobles menuts, són xifres que ens fan constatar el greu problema i que haurien de moure a les tres administracions responsables a actuar ja de forma coordinada i efectiva”.

Related Articles

Back to top button