EUPV exigeix a Camps que renuncie al seu lloc en el Consell Jurídic Consultiu”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha sol·licitat hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, que el Consell prenga cartes en l’assumpte pel que fa a la multa de quasi 19 milions d’euros imposada per la UE per la manipulació de les estadístiques de dèficit i deute en el País Valencià durant més de 20 anys. “El govern del Botànic ha d’estudiar la manera per a aconseguir que siguen els responsables polítics del Partit Popular en la nostra comunitat els qui paguen la multa que ja han abonat els valencians i valencianes”, ha indicat, qui, a més, ha exigit a l’ex president de la Generalitat, Francisco Camps, que renuncie al seu lloc en el Consell Juridic Consultiu. 

“Fins a quan anem a haver de seguir pagant per la mala gestió feta pel PP durant anys a el País Valencià? Quan finalitzarà aquesta herència?”, s’ha preguntat el dirigent de la formació d’esquerres, qui ha afegit que “tots sabem els noms i cognoms dels responsables dels qui es van dedicar durant dècades a enganayar amb les factures de sanitat i, per tant, haurien de ser Zaplana, Camps i Fabra els qui paguen la sanció de la seua butxaca. Són ells els que haurien d’assumir la multa i no tots els ciutadans”.

Així mateix, Rodríguez ha comentat que la culpa del succeït la té tant el PP valencià com el Govern central, en aquell moment també governat pels populars, “que van mirar cap a un altre lloc respecte al que succeïa en la nostra comunitat i no van fer absolutament gens”.

Rodríguez ha insistit que la confirmació d’aquesta multa suposa l’exemple més clar de quins eren les pràctiques corruptes del Govern del PP en la nostra comunitat durant dècades i que, posteriorment, es van posar de manifest en casos com el de la Gürtel, Nóos o Púnica, entre molts altres”.

Finalment, EUPV ha exigit a l’ex president de la Generalitat, Francisco Camps, que renuncie al seu lloc en el Consell Juridic Consultiu. “Una persona que ha actuat d’aquesta manera no pot seguir en una institució estatutària d’aquesta importància en la nostra comunitat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button