Sixto pregunta al Govern central sobre els motius de l’apagada de fa dues setmanes en el Centre Penitenciari de Picassent

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, amb motiu de la recent denúncia realitzada pel sindicat Acaip (Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries) respecte a l’apagada de 45 minuts del passat 4 de desembre a Picassent que va afectar a la zona en la qual els interns compleixen condemna, ha presentat davant la Taula del Congrés una bateria de preguntes. “Volem saber si s’han produït retallades pressupostàries en els últims anys en el capítol de manteniment en els centres penitenciaris i si aquestes retallades poden ser els responsables de l’incident en forma d’apagada a Picassent i les mesures va a prendre el Govern per a solucionar les fallades estructurals i de manteniment d’aquest Centre Penitenciari”, ha explicat Sixto.

Així, segons aquest sindicat, 950 interns repartits en dotze mòduls i 55 funcionaris es van veure afectats per l’apagada, quedant la major part de la zona de compliment a les fosques ja que el generador que hauria d’entrar en funcionament en casos com aquest no ho va fer correctament. “Pel que sembla, no funcionaven les llums, ni les portes mecàniques, ni la major part dels endolls, fets sobre els quals volem que ens done el Govern central una explicació”, ha argumentat el representant d’EUPV en la Cambra Baixa.

Així mateix, el diputat valencià ha recordat que el Centre Penitenciari de Picassent (València) és un dels més conflictius d’Espanya, amb nombrosos incidents greus i seriosos problemes de massificació. A més, -ha recordat- “tal com denuncien els sindicats, és una presó que presenta nombroses fallades estructurals i de manteniment”.

En un altre ordre de coses, també ha preguntat Ricardo Sixto per les queixes que s’han produït perquè, pel que sembla, des de 2014 els interns de la presó de Picassent no tenen accés a la premsa escrita, encara que sí tenen accés a totes les cadenes de televisió.

 

Related Articles

Back to top button