EUPV demana al Govern central que defense els interessos dels productors de cava valencians

Sixto: “El Ministeri d’Agricultura ha de protegir les 4.000 hectàrees de Requena ja que és el municipi amb major superfície i producció després de Catalunya”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha plantejat una bateria de preguntes al Govern central respecte a la proposta del Consell Regulador del Cava de congelar pràcticament durant els pròxims tres anys la superfície de vinyer dedicada a l’elaboració de cava i si va a autoritzar un augment de la superfície de vinyer dedicada a la seua elaboració que siga compatible amb un producte de qualitat i amb el manteniment de l’ocupació en el sector. Per a Sixto, aquesta mesura afecta de manera negativa als productors valencians, els quals, juntament amb els extremenys, han demanat al Govern que desestime la proposta del Consell Regulador del Cava. 

El dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que el Consell Regulador del Cava ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura, de qui depèn la decisió final, que limite l’augment de la superfície de vinyer dedicada a l’elaboració de cava a únicament 0,1 hectàrees durant els pròxims tres anys, proposta desestimada pels productors valencians i extremenys.

“Aquests productors posen en valor el treball i esforç que s’ha realitzat per viticultores i agricultors per a aconseguir posicionar la seua producció, sense oblidar la superfície que ja està immersa en processos de reestructuració o reconversió de vinyers i les inversions que ja han executat els viticultores i elaboradors”, ha indicat el diputat valencià.

Així mateix, ha manifestat que de les 36.000 hectàrees reconegudes, unes 29.000 són de Catalunya i de la resta, Requena és el municipi amb major superfície i producció, amb unes 4.000 hectàrees. “Són aquests productors els que estan experimentant major creixement en els últims anys i, per tant, són també els més perjudicats per la sol·licitada limitació”, segons Sixto.

Finalment, el diputat de la formació d’esquerres ha assenyalat que per a EUPV “és fonamental preservar la superfície de vinyer dedicada a l’elaboració de cava que ja està immersa en processos de reestructuració, situació en la qual es troben molts dels productors valencians, per la qual cosa exigim al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que defense els interessos de tots els productors espanyols”.

Related Articles

Back to top button