Sixto pregunta per les infraestructures de vigilància de control de carreteres que no funcionen després d’haver activat el Govern el Pla de Vialitat Hivernal per l’arribada de les primeres neus

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha presentat una bateria de preguntes al Govern central relatives al Pla de Vialitat Hivernal a la Comunitat Valenciana, que ja ha activat davant la baixada de les temperatures i l’arribada de les primeres neus, i el fet que parteix de la infraestructura de vigilància que s’ocupa del control per càmera de les carreteres es trobe inutilitzada. En concret, Sixto ha explicat que el Ministeri de Foment, la Guàrdia Civil i la Direcció general de trànsit (DGT) han mobilitzat prop d’1.000 efectius, als quals es podrà sumar el tercer Batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME) amb base a Bétera (València). La UME està en alerta per a mobilitzar-se i compta amb els seus propis mitjans per a actuar en nevades que afecten a carreteres i nuclis de població.

Del contingent, 200 són efectius dels centres de Conservació de Carreteres de l’Estat i més de 850 són agents de la Guàrdia Civil de Tràfic. “Tots ells, juntament amb els efectius de la Guàrdia Civil de Seguretat Ciutadana, es mobilitzaran per a fer front a qualsevol incidència en els més de 2.000 quilòmetres de carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana”, ha apuntat el dirigent d’EUPV.

“No obstant açò, -ha continuat- malgrat aquest desplegament, un de cada tres equipaments de vigilància de la DGT està avariat i un de cada tres panells informatius no funciona en les carreteres de la Comunitat Valenciana, segons xifres fetes públiques pel sindicat CSIF”, ha indicat. Per tot açò, “considerem fonamental conèixer de quina manera afecten aquestes deficiències a el ‘pla antineu’ i quan va a estar en perfecte estat de funcionament la xarxa de vigilància en les carreteres de la Comunitat”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button