EUPV pregunta al Govern sobre el cost causat per Renfe al jaciment de València la Vella de Riba-roja

Sixto: “La recuperació d’aquestes ruïnes podria reforçar el potencial cultural i turístic del municipi com a centre arqueològic visigot”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha portat al Congrés la situació de les restes arqueològiques del jaciment de València La Vella, situat en el municipi de Riba-roja, arrasat en els anys 70 per a la construcció de l’antiga línia fèrria entre València i Llíria. “Hem tingut coneixement que el Consistori d’aquesta localitat ha decidit reclamar a l’empresa pública Renfe que repose aquestes restes i, per açò, hem volgut traslladar una pregunta al Govern central perquè ens informe sobre les reclamacions perquè es reposen les restes de la muralla nord de València La Vella”, ha explicat.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha afirmat que la rehabilitació completa és impossible per l’alt grau de deterioració patida, no obstant açò, “considerem molt encertat que el propi Ajuntament de Riba-roja reclame a Renfe que reconstruïsca la muralla nord que es va derrocar per a utilitzar la pedra com a material de farciment en aquella construcció, i que assumisca el cost pel dany causat al patrimoni valencià”.

Així mateix, aquest Consistori té previst posar en valor el conjunt del jaciment visigot de València La Vella potenciant els aspectes culturals i turístics de les ruïnes arqueològiques que són Bé d’Interès Cultural i estan situades en ple Parc Natural del Túria. Per açò, “una altra de les preguntes que hem plantejat davant la Mesa del Congrés és si el Govern té alguna avaluació del cost causat al patrimoni valencià per la deterioració de part d’aquest jaciment visigot i si va a promoure el Govern la reposició de les restes arqueològiques”.

Ricardo Sixto ha recordat que Riba-roja ja va restaurar i musealitzar les ruïnes del palau-fortalesa d’època visigoda del Pla de Nadal. “Ara, la recuperació de les ruïnes de València La Vella podria reforçar el comentat potencial cultural i turístic com a centre arqueològic visigot”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button