EUPV porta al Ple de la Diputació d’Alacant les pèssimes condicions laborals que pateixen els treballadors de FGV

El responsable d’EUPV en matèria ferroviària, Paco Latorre, i la diputada provincial d’Alacant, Raquel Pérez, han mantingut una reunió amb diversos membres del Comitè d’Empresa de FGV Alacant en la qual tots dos van manifestar el suport de la formació d’esquerres a les mobilitzacions que estan duent a terme els treballadors i treballadores de la mateixa amb l’objectiu de millorar les condicions laborals en l’àmbit d’aquesta empresa pública.

La diputada alacantina s’ha compromès a traslladar al ple de la Corporació Provincial que se celebrarà demà les pèssimes condicions laborals en les quals desenvolupen el seu treball la majoria de les categories professionals dins de FGV, així com el dèficit de plantilla i que, a més, no es registra en els quadres directius, la plantilla dels quals ha augmentat exponencialment.

La mala planificació del Consell i de la direcció de FGV a Alacant en matèria de reposició de personal “obliguen pràcticament diàriament a la supressió de trens amb el consegüent perjudici que açò ocasiona als viatgers”, ha comentat Pérez, qui, ha afegit que, a més, “entenem i recolzem les mobilitzacions dels treballadors, que no estan demanant millores econòmiques sinó qüestions que redunden en la seguretat com són la regulació dels temps de pauses i el descans entre jornades”.

Per la seua banda, el responsable ferroviari d’EUPV ha assegurat en aquesta reunió que si la nova Llei de Seguretat Ferroviària no es millora en el tràmit parlamentari, “es quedara molt curta en la seua regulació”. “S’havia d’haver fet una Llei ambiciosa per a regular el sector ferroviari íntegrament i no una exclusivament en matèria de seguretat”, ha puntualitzat.

Latorre també ha posat l’accent que en aquest avantprojecte de Llei no queden regulades infinitat de qüestions fonamentals, entre elles la formació dels treballadors. A més, ha criticat que per a l’elecció dels futurs membres de l’Agència Valenciana de Seguretat s’usarà la fórmula del ‘decretazo del Consell’ on solament seran tinguts en compte exclusivament criteris subjectius.

Finalment, el responsable ferroviari d’EUPV ha insistit en la defensa que des d’EUPV es fa d’un “ferrocarril públic, segur i de qualitat, oposant-nos a les privatitzacions que ja s’estan produint de manera habitual i que l’actual Consell no porta intenció de revertir”.

Related Articles

Back to top button