Esquerra Unida trasllada a l’Europarlament l’injust finançament valencià

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha traslladat a la Comissió Europea l’injust tracte fiscal que el País Valencià està rebent des de fa anys per part del govern central. Per a Albiol, “hem decidit traslladar la qüestió a l’Europarlament per què la Comissió Europea siga coneixedora d’aquest problema, perquè no es pot entendre que una institució que té entre els seus principis fundacionals treballar per una major cohesió i equilibri territorial no inste a solucionar el cas valencià: que una autonomia per baix de la mitjana estatal en renda per habitant aporte a la caixa central molt més del que rep, i tinga la inversió més baixa per habitant de tots els territoris de l’Estat; 119 euros per valencià, front als 185 euros de mitjana espanyola”.

En una pregunta adreçada a la Comissió Europea, Albiol recorda que el propi article 3 del Tractat de la Unió Europea fa referència al foment de la cohesió econòmica, social i territorial. També apel·la a l’Estratègia Territorial Europea, signada per tots els ministres dels estats membres, i encaminada a aconseguir un major equilibri entre els territoris: “D’acord amb els propis ciments de la Unió Europea, s’ha de treballar per un equilibri entre les regions. I al País Valencià patim un espoli fiscal que ens obliga a patir un constant augment del dèficit fiscal i, el més important, que ens aboca a les valencianes i els valencians a patir pitjors serveis públics que altres ciutadans de l’Estat”.

Així, la portaveu d’EU a l’Eurocambra reclama a la Comissió Europea “que inste a l’Estat espanyol a posar fi a aquest injust repartiment financer i a augmentar la inversió per a què els valencians deixem de ser ciutadans de segona”.

Related Articles

Back to top button