EUPV defensa la creació d’un impost al gran comerç per a garantir el desenvolupament del de proximitat

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat el suport de la formació d’esquerres a la mesura que està estudiant el Consell d’imposar un impost al gran comerç. “Es tracta d’una vella reivindicació que sempre hem inclòs en els nostres programes electorals i que considerem fonamental ja que principalment es basa a penalitzar l’impacte ambiental i territorial que l’activitat d’aquestes grans superfícies”, ha recordat Rodríguez.

En concret, per al màxim dirigent de la formació d’esquerres, des d’EUPV defensem l’establiment de noves figures impositives que graven fets imposables perjudicials pel manteniment de medi ambient, que garantisquen el desenvolupament i viabilitat del comerç de proximitat, així com el desenvolupament d’activitats econòmiques arrelades al territori.

“El fet que altres comunitats autònomes ja l’estiguen aplicant i el recolzament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que ha rebutjat un recurs d’Anged, Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, són raons més que suficients perquè el Consell no retarde més la seua posada en marxa”, ha defensat David Rodríguez, qui ha afegit la necessitat de recolzar al xicotet comerç de proximitat que vitalitza els espais públics de pobles i ciutats.

Finalment, el coordinador d’EUPV ha insistit en la necessitat que el govern dirigit per Ximo Puig que complisca les seues promeses electorals pel que fa a l’obertura en diumenges i festius, “ja que fins ara l’única cosa que s’ha aconseguit és aprofundir en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies i que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i xicotet comerç i als treballadors que veuen com les seues condicions laborals empitjoren i es menyscaben els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button