EU reclama condemnar la brutal violència contra la població civil catalana

Pérez: “Cerquem que els grups polítics de la Diputació d’Alacant es posicionen clarament davant la violència exercida el passat 1 d’Octubre contra la població civil en un acte pacífic de la societat catalana”.

El Grup d’Esquerra Unida eleva una moció al ple de la Diputació d’Alacant, perquè aquesta institució condemne la violència exercida el passat 1 d’Octubre per les forces i cossos de seguretat de l’Estat a la població civil catalana. A més de sol·licitar la dimissió de Mariano Rajoy “per fomentar, recolzar i defensar la violència contra la població civil”.

La convocatòria per al referèndum d’independència a Catalunya i les seues conseqüències repressores i autoritàries del Govern d’Espanya, substanciades entre altres en la detenció de càrrecs públics catalans, la prohibició d’actes i de reunions polítiques vulnerant drets fonamentals com el d’expressió o reunió, l’entrada de les forces de seguretat en impremtes i en mitjans de comunicació, el segrest de revistes, la prohibició de campanyes polítiques, la irrupció en dependències del Govern i la brutal i violenta reacció policial davant la ciutadania, han desembocat en 844 ferits després de les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a frenar l’1-O. No obstant açò, tan sol 92 col·legis electorals de 2.315 habilitats han aconseguit ser clausurats.

La moció presentada per la diputada d’esquerres, Raquel Pérez, considera que “el succeït a Catalunya és el rotund fracàs del Govern de Rajoy. Les imatges i vídeos que hem rebut a través dels mitjans de comunicació, reflecteixen la repressió amb la qual el Govern respon a una legítima i pacífica demanda de part de la societat catalana. La brutalitat de les forces i cossos de seguretat de l’Estat no solament és desproporcionada, sinó també un greu error polític que marcarà la memòria de la societat catalana i condicionarà negativament el temps polític posterior a l’1-O”.

D’altra banda, EUPV-IU, considera que a Catalunya existeix un conflicte polític de caràcter històric que requereix una solució política que solament pot resoldre’s a través de la negociació i el diàleg. La solució que aborda el grup polític a aquest conflicte és la de “un referèndum pactat que permeta a la societat catalana decidir sobre el seu futur. El 80% de la societat catalana ha manifestat el seu interès a exercir el seu dret a decidir i açò no ha d’ignorar-se”.

En aquest sentit, la moció recalca la realitat “plurinacional” del país, que no reflecteix actualment la Constitució de 1978. Per açò defensen un “procés constituent que concloga en una república federal”. Pérez argumenta que “necessitem un nou model de convivència que garantisca els drets humans, alguna cosa impossible sota l’actual marc. El nostre marc és la república federal que està vinculada necessàriament al reconeixement del dret d’autodeterminació dels pobles i la conquesta i consolidació de drets socials per a les classes treballadores.”

Per la seua banda, Raquel Pérez, ha reiterat el compromís del seu grup “per la democràcia, la llibertat, la fraternitat, el diàleg, la convivència i els drets civils, socials i nacionals.” Com a representants dels ciutadans i ciutadanes, considera “imprescindible abordar el problema existent a través de la negociació, el diàleg i solucions polítiques democràtiques que puga conduir a la celebració d’un referèndum pactat i amb garanties polítiques suficients, que permeta a la societat catalana decidir el seu futur”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button