EUPV insta a la Generalitat a cercar un punt d’acord per a evitar que els valencians deixen de rebre tractaments oncològics en l’IVO

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, davant la falta d’acord entre la Conselleria de Sanitat i l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), ha instat a la Generalitat Valenciana a defensar tant als treballadors d’aquesta Fundació així com la salut oncològica dels valencians. “Els ciutadans tenen dret a gaudir dins del Sistema Públic Valencià dels serveis de la Fundació IVO, àmpliament finançada amb diners públics, i, per tant, des de Sanitat s’ha d’evitar que es perjudiquen als pacients que són tractats en aquest institut i els tractaments del qual no poden esperar”, ha explicat.

Així mateix, Rodríguez ha insistit que és “il·lògic” que la solució al problema depenga dels interessos privats de l’ex conseller de Sanitat del PP, Manuel Llombart. “Amb la salut dels valencians no es pot jugar i, per açò, és urgent que ambdues parts arriben a un acord en la reunió prevista per a matí”, ha defensat.

Igualment, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha manifestat que la Generalitat ha d’utilitzar tots els recursos legals possibles per a evitar la desaparició de la Fundació IVO. “Des d’EUPV contemplem fins i tot l’expropiació forçosa per interès públic en el cas que fóra necessari”, ha conclòs .

Show More

Related Articles

Back to top button