Rodríguez: “Passar de 63 a 40 festius oberts a l’any suposa un fracàs absolut per a un govern d’esquerres”

Per al dirigent d’EUPV, “no es pot arribar a un acord sense comptar amb els subjectes implicats, és a dir, els treballadors”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua rotunda disconformitat amb el preacord al que va arribar la passada setmana l’Observatori del Comerç que redueix l’obertura de diumenges i festius 40. “Ens trobem davant un tema molt complicat a causa de la implicació de diverses administracions amb competències en aquesta matèria però des d’EUPV sempre hem seguit la mateixa línia i no és una altra que la defensa dels i les treballadores del xicotet i gran comerç, sense oblidar-nos tampoc de les pimes valencianes, grans perjudicades enfront dels grans magatzems”, ha manifestat Rodríguez.

“Considera el Consell un gesta la reducció de 63 a 40 els festius que s’obrirà al públic al llarg de l’any?”, s’ha preguntat el màxim dirigent de la formació d’esquerres. “Cal recordar que existeixen dades objectives que arrepleguen que la implantació de la llibertat horària ha tingut conseqüències nefastes per al xicotet comerç, que ha portat a la pèrdua de milers d’ocupacions, sense oblidar que tampoc ha servit per a crear més ocupació en les grans superfícies i les conseqüències per als treballadors afectats”, ha recalcat David Rodríguez.

Així mateix, el coordinador d’EUPV ha qualificat com a “lògic i necessari” que les administracions negocien amb el sector del comerç. “En cap moment estem criticant que se senten les parts a negociar però amb tots els subjectes implicats participant, ja que aquestes mesures afecten als treballadors i treballadores, fet que ens sembla absolutament injustificable sobretot si ve d’un govern progressista”, ha dit.

En definitiva, “exigim al Consell que complisca les seues promeses electorals pel que fa a l’obertura en diumenges i festius, ja que fins ara l’única cosa que s’ha aconseguit és aprofundir en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies i que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i xicotet comerç i als treballadors que veuen com les seues condicions laborals empitjoren i es conculquen els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button