Albiol reclama a la UE que impose als cítrics importats el tractament de fred que han de complir els nostres productors

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha denunciat davant la Comissió Europea el perjudici al qual estan sotmesos els exportadors de cítrics valencians davant les importacions de tercers països, ja que “mentre les expedicions dels nostres productors han d’estar sotmeses a un tractament de fred per evitar propagar malalties, els cítrics que arriben de països com Sudàfrica no han de complir amb el tractament, afavorint així la propagació de plagues”, indica la pròpia Albiol.

En una pregunta adreçada a la Comissió Europea, l’europarlamentària subratlla que aquesta falta de reciprocitat en les regles comercials no només altera la lliure competència, “que la pròpia Comissió imposa com a credo fonamental de les seues polítiques econòmiques”, sinó que a més el fet que es permeta la possible propagació de plagues que hauran de ser combatudes pels agricultors amb productes químics va en contra de les pròpies polítiques europees: “En principi les autoritats europees insisteixen en la necessitat de reduir les matèries actives al sector agrícola, ja que el seu ús afecta negativament al medi ambient i fins i tot a la salut pública”.

Per a Marina Albiol, la Comissió té una oportunitat excel·lent de posar en pràctica allò que predica, defensant els interessos dels productors locals i del medi ambient per damunt dels beneficis per a les grans corporacions agroalimentàries: “Si la Comissió vol conservar una mínima credibilitat davant els agents econòmics europeus, té una bona oportunitat ací per imposar una reciprocitat en les regles del joc, i a més defensar la sostenibilitat i la salut. Tan senzill com aplicar allò que pregona. De no fer-ho, haurem d’entendre que els interessos comercials i el benefici de determinades empreses dedicades a la importació a gran escala són les que dicten les polítiques europees. I, malauradament, ens temem que una vegada més quedarà en evidència quins són els veritables interessos que mouen les institucions europees”.

Related Articles

Back to top button