Afectats per l’ocultació d’informació en crèdits hipotecaris acudiran al Parlament Europeu

De la mà de la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, representants de la Xarxa de Solidaritat Popular que reclamen major i millor informació al consumidor per part de les entitats financeres acudiran el proper 11 d’octubre a la sessió de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, per reclamar que l’accés a la informació sobre la propietat dels crèdits siga oberta, transparent i senzilla, ja que podria ser “una forma efectiva d’aturar els desnonaments que, encara hui i malgrat que no ocupen tantes portades, continuen produint-se dia a dia”, indica la pròpia Albiol.

Segons la portaveu d’EU a l’Eurocambra, “molts dels desnonaments es produeixen perquè el banc llança l’ordre d’execució d’una hipoteca que ha estat cedida al 100% a un fons perdent la legitimació activa per presentar demanda davant un tribunal de justícia, i per tant falsejant la documentació aportada al tribunal. Els bancs han venut milions d’hipoteques a fons i societats denominades ‘de Titulització Hipotecària’, i per tant no poden actuar com creditors en no ser els titulars del deute”. La pròpia Albiol remarca que “si els consumidors tingueren accés fàcil a conèixer qui és el veritable propietari de la seua hipoteca, podrien evitar els desnonaments ja que l’ordre del banc quedaria sense efecte, la qual cosa contribuiria a facilitar possibles negociacions per no haver de deixar persones al carrer”.

Una petició presentada per un grup d’afectats ha arribat al Parlament Europeu, que els ha citat el proper 11 d’octubre per defensar la seua reclamació a la sessió que celebrarà el Comité de Peticions: “Esperem que les autoritats europees escolten aquesta petició, perquè ha de ser una prioritat habilitar tots els recursos que afavorisquen els drets fonamentals dels ciutadans, i a més ens ajuden a combatre les desenes de desnonaments que continuen produint-se diàriament tant al País Valencià com al conjunt de l’Estat”.

Related Articles

Back to top button