Rodríguez: “Puig ha d’exigir a Rajoy una solució immediata a l’infrafinançament valencià”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha insistit hui en la importància que el president de la Generalitat, Ximo Puig, recalque en la seua reunió del pròxim dijous amb el president del Govern, Mariano Rajoy, la necessitat de solucionar l’infrafinançament del País Valencià. “Que la nostra Comunitat haja deixat de percebre prop de 27.000 milions d’euros per a cobrir les necessitats de les valencianes i valencians des de 2009 ens sembla un tema prou greu com perquè se cerque una solució immediatament”, ha afirmat.

Rodríguez, que ha recordat que el passat mes de juliol ja va mostrar la seua disconformitat pel que fa a les conclusions de l’informe elaborat per la comissió d’experts formada amb l’objectiu de concretar les bases del nou sistema de finançament autonòmic, ha defensat la necessitat d’un nou model que permeta que el Consell finance degudament els serveis públics i les necessitats socials del conjunt de la població, així com ingressos de les quantitats degudes al dèficit estructural derivat dels anteriors models de finançament. Per açò, “ens sembla que seria retrocedir en drets en el cas que s’acceptara incloure copagaments i incrementar l’IVA, propostes incloses en aquest informe”, ha manifestat.

Per al màxim representant de la formació d’esquerres, Esquerra Unida porta anys plantejant la necessitat urgent d’una reforma del model de finançament autonòmic, proposant un nou que tinga com a objectiu central la garantia dels drets socials i econòmics de la majoria social del País Valencià. “Som l’única autonomia amb una renda per habitant inferior a la mitjana que rep dels poders públics, la qual cosa suposa una fallida dels principis d’equitat i solidaritat i, per açò, és necessari cercar una solució a aquest greu problema de l’infrafinançament que patim”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button