Albiol urgeix al Consell a avançar en un Pla de Residus que s’ajuste a normativa europea

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol s’ha reunit hui a Brussel·les amb els representants de la Plataforma per la Dignitat de l’Agricultor, una entitat en què hi ha representats col·lectius agrícoles, ajuntaments i universitat de les comarques de Castelló, vinculats al sector citrícola. Durant l’encontre, Albiol ha expressat el ple recolzament de la delegació d’Esquerra Unida a l’Eurocambra a la seua reivindicació d’exigir majors controls fitosanitaris als productes agrícoles importats. Segons Albiol, “ara per ara els nostres productors estan competint en inferioritat de condicions amb els d’altres territoris. Per tant, és exigible i totalment just que als ports i duanes europees se sotmeten a aquests productes als mateixos controls fitosanitaris que han de superar els productors i exportadors valencians. Es tracta de reclamar una reciprocitat, ni menys ni més que els mateixos controls i exàmens, perquè la manca d’aquests controls moltes vegades pot ser causa d’entrada de plagues i malalties amb resultats catastròfics per als cultius locals”.

Aprofitant la presència de membres de la plataforma al Parlament Europeu per reunir-se amb el comissari de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea, Vynetis Andriukaitis, la delegació s’ha reunit amb Albiol, amb qui ha tractat la gravetat d’algunes d’aquestes plagues que posen en risc el nostre medi agrari: “Des d’Esquerra Unida ens hem compromés a formular diferents preguntes a la Comissió en relació a aquest tema: a la possible entrada de malalties per falta de controls; a l’evolució d’aquestes plagues, especialment la Xylella que està atacant la Marina i el Comtat; i sobretot, en relació a les mesures que les autoritats europees han de posar en marxa per pal·liar aquests danys al camp”.

Albiol, a més, també ha expressat la necessitat de reclamar als responsables polítics del País Valencià un major compromís contra els tractats internacionals que permeten l’entrada massiva de productes de tercers països, molts dels quals arriben sense passar controls fitosanitaris: “Estem acostumats a escoltar un lament generalitzat pels acords d’Europa amb altres territoris, que acaben desplaçant els nostres productes del mercat i a més escampen perilloses malalties. Però després, els eurodiputats d’aquests partits que tant es queixen al País Valencià arriben a Estrasburg i voten a favor dels tractats. Si el nostre medi agrari es troba en unes circumstàncies tan adverses no és per causes naturals, sinó per les polítiques que afavoreixen les grans corporacions i arraconen els xicotets productors i el sector tradicional”.

Show More

Related Articles

Back to top button