EUPV qualifica com “molt mala notícia” la pujada de l’atur en prop de 9.000 persones

Rodríguez: “Les administracions han de posar en pràctica de manera urgent polítiques que activen la contractació”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha lamentat que el País Valencià siga una de les Comunitats Autònomes on el nombre d’aturats durant el passat mes d’agost s’haja incrementat en 8.850 persones, situant-se en prop de 400.000 les dones i homes sense ocupació. “Al fet que el tipus d’ocupació que s’està oferint és molt precari, cal afegir que és temporal i no de caràcter indefinit, la qual cosa dificulta encara més la situació de molts valencians i valencianes”, ha declarat Rodríguez.

Per al dirigent de l’organització d’esquerres, a més, “és necessari posar l’accent que el tenir ocupació no implica, ni molt menys, el tenir garantida la subsistència i arribar a fi de mes”. Així mateix, Rodríguez ha indicat que cada vegada és més habitual que els llocs de treball “vengen acompanyats de salaris de misèria que l’única cosa que fan és millorar el benefici i la taxa de guany dels empresaris enfront d’una retallada salarial cada vegada més evident”.

Finalment, el representant màxim d’EUPV ha recordat a més que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 “inclouen una retallada de 5.800 milions d’euros en inversió pública i, per tant, un descens en polítiques actives d’ocupació”. “Amb aquests nombres és absolutament impossible que la situació d’Espanya i, en concret, la del País Valencià, millore en aquest àmbit i, per açò, ara és més necessari que mai que el Consell arribe allà on el PP en el Govern central no ho fa”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button