EU-Alzira lamenta la falta de suport de la dreta local (PP i C’s) a les treballadores i treballadors de l’Ajuntament

En el darrer ple del mes de juliol i en la comissió informativa d’Economia de l’Ajuntament d’Alzira, en dos dels punts corresponents a l’àrea de Funció Pública i de Desenvolupament Econòmic i Treball, es va tractar la presentació del recurs contra la sentència del Contenciós administratiu que anul·la la municipalització de la piscina i de la ràdio, així com l’aportació de 700.000 euros de la Generalitat Valenciana per al programa d’ocupació juvenil t’Avalem, que permet la contractació de 39 joves desocupats/des de la nostra ciutat. Aquests acords contaren amb els vots favorables dels grups de l’equip de govern i l’abstenció dels de l’oposició.

Des d’EUPV-Alzira lamentem la falta de suport de la dreta local (PP i C’s) a dos actuacions que han de permetre la defensa dels llocs de treball de dos serveis municipals, que també fan possible oferir oportunitats de treball, així com als plans d’ocupació destinats a combatre la desocupació juvenil.

Segons Ivan Martínez, portaveu del grup municipal d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “aquest posicionament delata el perfil de la dreta local.  No sabem quina és la seua alternativa, que seria no fer absolutament res per defensar els llocs de treball d’aquests 26 treballadors i treballadors o no haver fet un ambiciós pla per als joves aturades i aturats, d’aquells que han de migrar a l’estranger per buscar la seua primera oportunitat laboral o tindre unes condicions mínimament dignes.”

En  paraules del representant de la formació d’esquerres, I. Martínez: “cal recordar que tots aquests punts conten amb els informes tècnics favorables, i el que se substancia en definitiva és la defensa dels llocs de treball i de programes d’ocupació pública. Des del PP, amb el suport en el Congrés i al govern del sr Rajoy de Ciudadanos, s’estan posant tots els mecanismes de l’Estat, fins els judicials, per a impedir l’Oferta d’Ocupació Pública i la gestió directa de l’Administració, posant tots els entrebancs als ajuntaments que han decidit fer polítiques públiques de treball. I això amb la finalitat última de continuar la dinàmica privatitzadora i tot el que sabem que comporta (abaixada de sous i dolentes condicions de treball, en alguns casos favors a empreses concretes, portes giratòries, menys recursos per a allò públic…)”

“No entenem tampoc el desinterés i la falta de suport d’aquests grups municipals a tots els programes d’ocupació juvenil –ha conclòs el portaveu d’EUPV-, que només en el 2017 s’han destinat més d’1.100.000 euros entre l’aportació del SERVEF i dels mateixos recursos municipals, la major quantitat fins a la data en aquest Ajuntament.”

 

Related Articles

Back to top button