EUPV valora “molt negativament” la no acceptació de les seues al•legacions a l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Generalitat

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha manifestat la seua “decepció i indignació” després de la decisió de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, dirigida per María José Salvador, de no acceptar pràcticament cap de les al·legacions de les més d’una trentena que va presentar la formació d’esquerres a l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària. Rodríguez ha afirmat que “l’actual subsecretari de la Conselleria va prometre una Llei del Sector Ferroviari als Comitès d’empresa de FGV de València i Alacant en plena campanya electoral, però ara veiem el que val la seua paraula”.

En concret, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha relatat que esperaven després de dos anys de govern que el que s’elaborara fóra la tan necessària Llei del Sector Ferroviari en el seu àmbit autonòmic i, dins d’aquesta, desenvolupar un apartat especial en matèria de seguretat. “Aquest avantprojecte és un empastifada normativa immobilista, que ve a legalitzar pràctiques poc edificants que es realitzaven amb governs del PP”, ha dit.

Un dels aspectes més criticables és que aquest avantprojecte de Llei no regula pràcticament gens i ho fia tot al posterior desenvolupament de lleis i reglaments. Per a Rodríguez, “matèries tan importants com a hores de formació, control i reparació d’avaries, revisions de materials i instal·lacions, temps de conducció, temps de descans del personal, regulació de facultats psicofísiques dels treballadors etc., queden als llimbs fins al seu posterior desenvolupament normatiu”.

Per tot açò, “des d’EUPV ja hem començat una ronda de contactes amb diferents formacions polítiques amb representació en Les Corts, per a explicar la nostra postura i així poder introduir canvis en el tràmit parlamentari, deixant sempre clar que apostem per un ferrocarril íntegrament públic, segur i de qualitat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button