El Ple aprova 15 milions en subvencions a dit

Pérez: ”Ens sorprèn el valor d’aquest equip de govern a prioritzar actuacions intermunicipals sense consulta, ni informe dels propis municipis, llançant-se a inversions milionàries sense l’aprovació ni la sol·licitud expressa de les localitats”.

Avui s’ha celebrat un Ple extraordinari per a aprovar els 15 milions d’euros del romanent de la Tresoreria pels quals, la diputada d’EUPV, Raquel Pérez, va ser expulsada d’una Junta de Portaveus la passada setmana per considerar el procediment inadequat.

Com cada any, la Diputació d’Alacant destina el romanent de la Tresoreria a infraestructures financerament sostenibles. No obstant açò, mentre que l’any passat es van fer reunions prèvies al costat de l’oposició per a discutir sobre la destinació d’aquest romanent, donant així lloc a la participació, en aquesta ocasió es va informar a la resta de Grups Provincials a través d’una Junta de Govern, convocada cinc minuts abans de la roda de premsa que anunciaria la destinació de 15 milions d’euros.

Una vegada resolta la incertesa de la destinació d’aquest pla i a causa de l’opacitat en el procés, el qual Pérez ha considerat de “superdedazo”, sense convocatòria de subvencions, ni participació de l’oposició, la diputada d’EUPV ha hagut d’aprofitar el Ple extraordinari de hui per a presentar una esmena que reflectira un repartiment “més just i adequat”, segons paraules de la diputada. Substituint així les partides nominatives perquè s’òbriga un concurs de lliure concurrència als municipis.

No obstant açò l’esmena d’EUPV no ha sigut recolzada per cap grup provincial i l’anomenat Pla Vertebra ha tirat endavant amb els vots favorables del Partit Popular i el diputat no adscrit Fernando Sepulcre, l’abstenció del PSOE i el vot en contra d’EUPV i Compromís. El diputat d’Hisenda, Carlos Castillo, ha excusat les manques del procediment al·ludint a la falta de terminis, havent-se de tancar abans de finalització d’any. Pérez ha qualificat la justificació de “falsa”, ja que el pla de rehabilitació d’habitatges públics està aprovat des de gener.

La diputada d’esquerres ha expressat la seua sorpresa per “l’actitud d’aquest equip de govern a prioritzar actuacions intermunicipales sense consulta, ni informe dels propis municipis, llançant-se a inversions milionàries sense l’aprovació, ni la sol·licitud expressa de les localitats i sense convocatòria de subvencions de lliure concurrència. Des d’EUPV hem posat damunt de la taula una alternativa justa per a tot el territori d’Alacant i ens han tombat la proposta”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button