EUPV presenta una PNL en la qual demana que es denegue la sol•licitud de renovació de llicència al hotel Sidi Saler

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat hui una Proposició No de Llei (PNL) per al seu debat en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en la qual demana que el Congrés dels Diputats inste al Govern a denegar la sol·licitud de renovació de la concessió administrativa de l’hotel Sidi Saler, situat en domini públic marítim-terrestre, i que procedisca a l’expropiació i enderrocament d’aqueix espai per a recuperar l’entorn del Parc Natural de l’Albufera de València en el qual aquest hotel es troba situat.

El dirigent de la formació d’esquerres en la Cambra Baixa ha manifestat que aquest hotel “és un símbol de la desafortunada urbanització en el Parc Natural de l’Albufera, un enorme bloc de formigó que condiciona la recuperació d’una extensa àrea dunar del Parc”. Així mateix, a pesar que l’hotel Sidi Saler està tancat i sense ús des de fa quasi sis anys, Sixto ha criticat que ara la Demarcació de Costes de València haja redactat un informe favorable a la renovació per 30 anys de la concessió administrativa de l’hotel, tal com demanaven els seus actuals propietaris que volen tornar a reobrir i explotar l’hotel.

“És cert que l’expedient favorable de la Demarcació de Costas necessita també del vistiplau del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, així com comptar amb un informe mediambiental preceptiu de la Generalitat Valenciana, del qual manca”, ha assegurat el diputat valencià, qui ha afegit que aquest expedient tampoc informa sobre potencials alternatives a la concessió administrativa, la qual cosa cal per a la valoració de l’impacte de qualsevol mesura que influïsca en el medi ambient.

A més, Ricardo Sixto també recorda que per part de l’Ajuntament hi ha dos informes, un d’Urbanisme i un altre de Devesa-Albufera. “El primer explicita que l’hotel supera les altures màximes permeses en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i que, per tant, quedaria fora d’ordenació substantiva i no caldria atorgar una nova concessió, i el segon descarta la reobertura de l’hotel ja que generaria danys mediambientals en la Devesa i l’Albufera i aniria en contra de la normativa de protecció del Parc Natural”, ha afirmat.

Per tot açò, “considerem que en el cas que reòbriga aquest hotel seria normalitzar una activitat insostenible i incompatible amb els valors naturals de l’Albufera en terrenys del domini públic marítim-terrestre”, ha conclòs el representant d’EUPV en el Congrés dels Diputats.

Related Articles

Back to top button