El Govern central allarga en el temps la creació d’un accés directe a l’Hospital de la Marina Baixa

Sixto: “Davant un problema que demanda una solució urgent, el PP torna a fer oïdes sordes per a no donar una ràpida solució”

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha tornat a criticar la falta d’inversions per part del Govern central en obres necessàries en el País Valencià amb motiu de la resposta donada a la pregunta sobre si anava a crear un accés directe a l’Hospital de la Marina Baixa des de la circumval·lació de la N-332 al seu pas per Villajoiosa. Cal assenyalar que aquesta circumval·lació al seu pas per aquest municipi alacantí no compta amb un accés directe a aquest centre sanitari, únic hospital de la comarca que dóna servei a una població fixa de 180.000 habitants i a una itinerant que pot superar les 500.000 persones. “És totalment il·lògic que els usuaris hagen d’utilitzar l’antiga N-332 que té diverses rotondes i nombrosos guals”, ha dit el dirigent d’EUPV.

Aquesta petició va ser una de què representants de CCOO de l’Hospital de la Marina Baixa van traslladar al coordinador d’EUPV, David Rodríguez, i a la diputada provincial per Alacant, Raquel Pérez, en la reunió que van mantenir el passat mes de maig per a conèixer de primera mà les principals reivindicacions de la plantilla d’aquest centre sanitari que atén a veïns i veïnes de 18 municipis.

“L’única cosa que ens han contestat és que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 conté una partida que permetria iniciar la redacció d’un estudi previ en el qual s’analitzen les possibilitats per a millorar els accessos a aquest centre sanitari, per a la posterior redacció d’un projecte de construcció en el qual es definisquen amb detall les obres a realitzar”, ha explicat Ricardo Sixto, qui ha valorat aquesta previsió com un “vertader paper mullat sense cap tipus de compromís per part del Govern de Mariano Rajoy davant un problema que es porta demandant des de fa temps”.

En aquest mateix sentit, el diputat valencià ha recordat que un altre problema afegit és que la manca d’aquest accés provoca que els serveis d’urgències que provenen de municipis com Sella, Relleu o Orxeta, i del barri de l’Ermita de Villajoiosa, es demoren més del necessari, ja que han de travessar el casc urbà d’aquesta població i recórrer una via comarcal o tota la circumval·lació.

A més, -ha afegit Sixto- “els trasllats des de la resta de municipis la comarca com Benidorm, Finestrat, L’Alfàs del Pi o Altea, i de la resta de poblacions de la subcomarca de la Vall del Castell de Guadalest, accedeixen al complex hospitalari per l’antiga travessia obligant a la reducció dràstica de la velocitat per l’alta densitat de tràfic de la zona, ja que coincideix amb una important zona comercial”.

Show More

Related Articles

Back to top button