EUPV adverteix del perill que suposa per al comerç local el desembarcament d’Amazon a Paterna

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha alertat hui que l’arribada de la multinacional Amazon a Paterna pot tenir conseqüències demolidores en el comerç local, els productors de la zona, els llocs de treball i la riquesa del nostre territori. “Ja se’ns va intentar vendre amb Port Mediterrani que era una oportunitat de crear nous llocs de treball i reduir en desocupació en el municipi i ara tornen a intentar-ho amb Amazon”, ha indicat Rodríguez, qui ha afegit que “no és or tot el que rellueix, sinó tot el contrari”.

En aquest mateix sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha fet referència a l’evidència “de la necessitat per al comerç local d’adaptar-se al nou paradigma en el qual el comerç electrònic adquireix un paper protagonista, no obstant açò, no oblidem que gran part del comerç local ja té plataformes de venda per Internet”.

Per a David Rodríguez, “el problema ho trobem quan apareix en escena un gegant com Amazon i imposa les seues condicions mentre que una xicoteta tenda no té quasi marge per a poder tenir beneficis amb la venda dels seus productes i poder pagar sous, lloguers, impostos, etc.”. A més, -ha continuat- “no oblidem el paper que el comerç local juga a l’hora de dinamitzar la vida social i cultural dels nostres barris, i com el debilitament del teixit econòmic i social de ciutats com Paterna les van convertint a poc a poc en ciutats dormitori”.

Per la seua banda, el regidor d’EUPV en l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, ha manifestat que davant aquesta situació, “és necessari que els ciutadans sàpien que el pla d’Amazon és convertir-se definitivament en una plataforma de transport i de logística a nivell mundial, però que ningú pense que açò farà que els xicotets productors tinguen una oportunitat per a millorar el seu marge de beneficis, o fins i tot que poguera repercutir en la reactivació del teixit productiu del nostre territori”.
“Els xicotets productors, igual que el xicotet comerç i els intermediaris seran esborrats d’una plomada ja que la producció es concentra cada vegada més i són menys empreses amb empleats en pitjors condicions laborals i on els beneficis ixen del país”, ha insistit Parra.

Finalment, el coordinador d’EUPV ha instat tant a l’Ajuntament de Paterna com al Consell a valorar si realment és necessària la implantació d’Amazon en aquest municipi, així com a defensar el xicotet comerç, que és el que dinamitza l’economia local”.

Related Articles

Back to top button